Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Simpele zaken, grote gevolgen

Het jaar was nog maar net begonnen of we hadden de eerste grote cyberaanval te pakken. Poortwachter Citrix was ditmaal het doelwit. De paniek was groot, bestuurlijk Nederland gooide zo ongeveer van de ene op de andere dag de Citrix-servers op slot, met alle vervelende consequenties van dien.

lees meer
Shoot the moon

Door al het coronanieuws is het alweer enigszins op de achtergrond geraakt, maar toch is het nog maar een maand geleden dat met de nodige toeters en bellen het Nationaal Groeifonds werd gelanceerd. Dit fonds, beter bekend als het ‘Wopke-Wiebesfonds’, is bedoeld voor investeringen die, zoals in de toelichting werd vermeld, ‘op de lange termijn bijdragen aan het verdienvermogen van de Nederlands economie.’

lees meer
Tags: Directie,personeel
Vertrek Hessel Westera: Pascal Greuter nieuwe adjunct-directeur Wigo4it

Per 15 november verwelkomen wij Pascal Greuter als nieuwe adjunct-directeur bij Wigo4it. Pascal heeft jarenlange leidinggevende ervaring in de ICT, onder andere als directeur bij Lukkien en Xpirit.

lees meer
Tags: digitaal ontmoetingsplein,digital me
Naar een digitaal ontmoetingsplein

Maak kennis met Katja: een 28-jarige net gescheiden moeder van wie de WW-uitkering binnenkort eindigt.

lees meer
Tags: diversiteit,Girlsday,ICT
Hoe gemengder, hoe beter.

Als het gaat over inclusiviteit op de arbeidsmarkt kom je al snel uit bij de vraag waarom er toch zo weinig vrouwen werkzaam zijn in de ICT-sector.

lees meer
Tags: burger ,digitalisering,gemeentelijke dienstverlening
Lof der Traagheid

In het enkele jaren na de val van de Berlijnse muur verschenen boek ‘Het einde van de geschiedenis en de laatste mens’ (1992) voorspelde de destijds nog onbekende schrijver Francis Fukuyama het einde...

lees meer