Socrates

Technisch hoogwaardig, functioneel rijk product voor het sociaal domein

Socrates

Socrates ontzorgt de professional

Onze applicatie Socrates behoort tot een van de grootste applicaties van Nederland. Dit systeem ontzorgt 7500 ambtenaren die samen per jaar 2,2 miljard euro aan sociale voorzieningen uitkeren, zoals de bijstand.

Uniek is dat Socrates volledig automatisch wijzigingen op de uitkering, met terugwerkende kracht, herberekent. Zo zijn er inmiddels 4400 wetsregels in Socrates verwerkt.

Decorative

Voordelen van Socrates voor gemeenten:

Decorative
  • Wigo4it heeft gemeentelijk DNA. Wij werken al 15 jaar succesvol samen met de 4 grote gemeenten om zo tot de beste oplossingen te komen.
  • Onze IT-applicatie Socrates sluit altijd aan op de meest recente wet- en regelgeving en ondersteunt met terugwerkende kracht ook oudere wet- en regelgeving.
  • Voor ons betekent ‘cloud-native’ dat we volledig geautomatiseerd zijn, onafhankelijk zijn van Infrastructure as a Service (IaaS), kosten besparen en schaalbaar zijn.
  • Door onze ervaring met de 4 grote gemeenten, zijn we bekend met 99% van de uitzonderingen, wetten en speciale gevallen die voorkomen in Nederlandse gemeenten.
  • Wigo4it is vaste gesprekspartner van gemeenten, overheid en publieke organisaties als VNG, Divosa en het Inlichtingenbureau en geeft advies over het implementeren en automatiseren van wetswijzigingen.

Allesomvattende applicatie

Kernfunctionaliteiten van Socrates zijn: vaststellen profiel, vaststellen recht, berekenen, betalen, vorderen en incasseren. Dit maakt Socrates een allesomvattende applicatie voor het sociaal domein. Inclusief de mogelijkheid standaard services en functionaliteiten flexibel in te zetten in het uitvoeringsproces in de gemeente.

Het systeem combineert goed met bestaande oplossingen bij gemeenten of ‘mijn omgevingen’. En past naadloos in het gemeentelijk applicatielandschap. API’s zorgen ervoor dat het systeem integreert in een zaaksysteem, dat gebruikmaakt van de Zaakgericht Werken API’s.

Sinds kort hosten wij onze applicatie Socrates op een volledig BIO-compliant platform in de publieke cloud.

Werken

Sluit je aan

Werken aan high end software met echte impact?

Heb je talent voor IT,  ben je maatschappelijk betrokken en wil je meebouwen aan een schonere IT-sector? Dan is dit het moment om je aan te sluiten. 

werken bij Wigo4it

Tech Radar

Tech Radar

Tech Radar

Door de cloud rollen wij onze code volledig geautomatiseerd uit. Daarbij weten wij precies welke techniek we wel en niet inzetten. Onze Tech Radar creëert hierin alignment voor onze egineering squads. Zo spelen we snel en flexibel in op waardecreatie voor onze afnemers.

Naar de Tech Radar

Logo gemeente Amsterdam
Logo gemeente Rotterdam
Logo gemeente Utrecht
Logo gemeente Den Haag