Over ons

Wigo4it automatiseert en digitaliseert de dienstverlening van gemeenteambtenaren. Ook ondersteunen we burgers die afhankelijk zijn van de overheid. Dat doen wij door slimme en moderne ICT oplossingen te ontwerpen, ontwikkelen en beheren.

Organisatie

Een op de drie bijstandsgerechtigden in Nederland woont in een van de vier grote steden. Voor hén zet Wigo4it zich in. Wij zijn de coöperatie van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht op het gebied van informatievoorziening. We brengen vraag en aanbod samen en we ontwerpen, ontwikkelen, beheren en onderhouden ICT-oplossingen.

De sociale diensten van de vier grote steden gebruiken applicaties die hun dienstverlening ondersteunen. Denk aan het verstrekken van uitkeringen, voor re-integratie, bij de ondersteuning van jeugdzorg en voor schuldhulpverlening. Zo kunnen de professionals van de vier gemeenten binnen het sociaal domein beter werk leveren en worden hun cliënten sneller geholpen.

Gemeentelijke samenwerking

Vier steden, vier stemmen. We doen gezamenlijk wat kan en leveren maatwerk als dat nodig is. In een samenwerking moet je bewust zijn van zowel het gezamenlijke als het afzonderlijke belang. Die belangen in balans houden is onze uitdaging en onze kracht. Zo werkt Wigo4it aan één doel: een betere dienstverlening binnen het sociaal domein van de vier grote steden. En dat is prettig voor cliënten én professionals. 


Gemeente Amsterdam
Gemeente Rotterdam
Gemeente Den Haag
Gemeente Utrecht

Onze dienstverlening

Software die de gebruiker echt helpt. Ambtenaren bij het uitvoeren van de wet en  burgers bij het inzien van hun dossier. Onze ICT oplossingen voor gemeenten nemen werk uit handen. De applicaties berekenen nauwkeurig en voeren stipte betalingen.

Lees meer over onze dienstverlening