2e Demodam Hackaton van start

Tijdens de tweede Demodam Hackaton werken teams afgevaardigd door zowel overheidsorganisaties als bedrijfsleven aan het aanbieden van open source producten en diensten met Common Ground componenten voor gemeenten.

Tijdens de tweede Demodam Hackaton werken teams afgevaardigd door zowel overheidsorganisaties als bedrijfsleven aan het aanbieden van open source producten en diensten met Common Ground componenten voor gemeenten. De hackaton vindt plaats van 1 november tot en met 5 november. Deelnemers sluiten aan op afstand, of op locatie vanaf Wigo4it op Den Haag CS of bij VNG realisatie in Utrecht.

Highlights van deze hackathon:

 • Meerdere teams van leveranciers en overheden hacken weer mee. Iedereen is welkom om aan te sluiten.
 • Het team Notificaties van VNG Realisatie host een eigen hackathon in dezelfde ruimte, waarbij ook rijksoverheden en hun leveranciers meedoen.
 • NL Design System houdt tijdens deze week een Onboarding Week, waarbij teams snel op vlieghoogte gebracht worden. Is er straks een theme switcher op Demodam.nl, waarbij je met een druk op de knop een andere huisstijl kunt laten zien?
 • Tijdens de hackathon wordt doorontwikkelbudget toegekend vanuit het innovatiebudget van het ministerie van BZK, voor die ideeën die het meeste toevoegen aan de Common Ground community.
 • Ook met sessies voor een breed publiek! Mede georganiseerd door VNG Realisatie. Houd deze pagina in de gaten voor het programma.
 • De hackathon is deels online, deels bij Wigo4IT (boven Den Haag Centraal) en deels bij VNG Realisatie (nabij Utrecht Centraal.

Lees meer over de doelen en praktische informatie.

Programma

Het programma blijft continu in de maak, en daar kun je zelf aan bijdragen. Voeg hier je sessie toe.

  Logo gemeente Amsterdam
  Logo gemeente Rotterdam
  Logo gemeente Utrecht
  Logo gemeente Den Haag