Wij gaan verhuizen

Wigo4it verhuist dit jaar niet alleen naar de cloud, maar ook haar kantoor naar een nieuwe locatie! De keuze is gevallen op de naastgelegen Center Offices in New Babylon Gardens Business Centre New Babylon. De verhuizing biedt kansen voor hybride werken, ontmoeten en duurzaamheid.

Wigo4it verhuist dit jaar niet alleen naar de cloud, maar ook haar kantoor naar een nieuwe locatie! De keuze is gevallen op de naastgelegen Center Offices in New Babylon. De verhuizing biedt kansen voor hybride werken, ontmoeten en duurzaamheid.

Wigo4it verhuist omdat het pand waar we nu gevestigd zijn (Stichthage) over enkele jaren een uitgebreide renovatie ondergaat. Alle huurders moeten Stichthage verlaten voordat de werkzaamheden beginnen. Ook bleek dat hebt huidige kantoor van Wigo4it na het coronatijdperk veel te ruim is aangezien er meer thuis wordt gewerkt. Daarom is ervoor gekozen om eind dit jaar over te gaan naar een nieuw kantoor. Zo maken we gebruik van de voordelen van verhuizen: we besparen kosten, kunnen de werkplek inrichten volgens de nieuwste inzichten van hybride werken en benutten de mogelijkheden voor verduurzaming .

Autonome squads

In het ontwerp van de nieuwe ruimte staan de autonome squads centraal. Geen rumoerige kantoortuinen, maar eigen ruimtes en middelen voor ‘pair programming’, gezamenlijke refinements, het kennisdelingschapter en experimenten met nieuwe tools en technieken. Squads staan centraal in het ontwerp en worden straks zowel fysiek, hybride àls digitaal optimaal ondersteunt.

Ontmoeten centraal

Engineering met een sociaal hart, zo kenmerkt onze cultuur zich. Dit is ook terug te vinden in het ontwerp van het nieuwe kantoor. Omdat collega's gemiddeld een derde van hun werktijd vanuit huis werken vinden we een bruisende plek voor ontmoeten, samen eten en bijpraten extra belangrijk. In het ontwerp is het sociale hart centraal gelegen zodat je je bij binnenkomst meteen thuis voelt. We kunnen niet wachten om elkaar, onze klanten en andere bezoekers daar te ontmoeten.

Duurzaam ontwerp

Als maatschappelijke organisatie zijn we bewust bezig met het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Deze verhuizing zorgt ervoor dat we een enorme sprong maken in efficiency en duurzaamheid. We upgraden van energielabel C (Stichthage) naar BREEAM Very good (New Babylon). Ook hergerbuiken we zoveel mogelijk meubilair en wordt de inrichting met duurzame materialen vormgegeven.

De voorbereidingen voor het nieuwe kantoor zijn in volle gang. Wigo4it is in het voortraject ondersteunt door Rent review (locatiekeuze) en Alea Company (opstellen werkplekconcept). Voor het ontwerp en de realisatie laat Wigo4it zich adviseren en begeleiden door Cerius en architectenbureau Hollandse Nieuwe. Einde dit jaar willen we over zijn. Volg onze verhuizing op Linkedin.

Logo gemeente Amsterdam
Logo gemeente Rotterdam
Logo gemeente Utrecht
Logo gemeente Den Haag