Dimpact lid van coöperatie Wigo4it

Dimpact is toegetreden tot de coöperatie Wigo4it. De handtekening die vandaag werd gezet, onderstreept de waarde van deze samenwerking. Voor Wigo4it betekent deze uitbreiding een eerste stap naar dienstverlening voor meer gemeenten dan de grootste vier. ”Een bijzonder moment dat zowel een stap is in samenwerking als IT-innovatie”, aldus directeur Teun van der Vorm, algemeen directeur Wigo4it.

Dimpact is toegetreden tot de coöperatie Wigo4it. De handtekening, die wegens coronabeperkingen vandaag pas kon worden gezet, onderstreept de waarde van deze samenwerking. Voor Wigo4it betekent deze uitbreiding een eerste stap naar dienstverlening voor meer gemeenten dan de grootste vier. ”Een bijzonder moment dat zowel een stap is in samenwerking als IT-innovatie”, aldus directeur Teun van der Vorm (algemeen directeur Wigo4it).

Dimpact is net als Wigo4it een overheidscoöperatie. Beide coöperaties onderstrepen het gedachtengoed van Common Ground. Daarnaast zijn beiden bezig met de transformatie naar de cloud. De samenwerking actief opzoeken is daarom een logische stap. Jack Lenting (directeur-bestuurder Dimpact) : “Samenwerking staat centraal binnen Dimpact. In Wigo4it hebben we een partner gevonden die deze kernwaarde deelt.” 

Voordelen van de cloud

De samenwerking draait om het Haven compliant Kubernetes infrastructuur dat Wigo4it levert. Deze is eenvoudig schaalbaar en zorgt ervoor dat de huidige Wigo4it-afnemers (de G4), maar ook andere (Dimpact)gemeenten snel gebruik kunnen maken van de voordelen die de cloud biedt. Denk daarbij aan intrinsieke veiligheid en een aanzienlijke kostenbesparing door het pay-as-you-go model.
Dimpact en Wigo4it zijn ook beiden initator van het innovatieproject Demodam, waarin herbruikbare Common Ground componenten worden ontwikkeld voor gemeenten en het eco systeem daaromheen.

Lid van de coöperatie

De ondertekening die vandaag plaatsvond markeert voor Wigo4it een bijzondere mijlpaal, legt directeur Teun van der Vorm uit. “Deze samenwerking was alleen mogelijk als Dimpact zou toetreden tot de coöperatie Wigo4it. Toetreding van een nieuw lid is sinds de oprichting van Wigo4it niet eerder gebeurd. Een bijzonder moment dat voor ons een stap naar de toekomst markeert waarin we meerdere organisaties willen bedienen op het gebied van inkomen.”

De afgelopen tijd heeft Wigo4it, naast een technische transformatie naar de cloud, ook een wijziging doorgevoerd van de structuur en besturing van de coöperatie. Deze wijziging biedt flexibiliteit en mogelijkheden voor Dimpact en andere overheidsorganisaties om gebruik te maken van de IT-diensten van Wigo4it.

Feestelijk moment

Vandaag heet Wigo4it Dimpact welkom als lid van de coöperatie. De officiële ondertekening is het resultaat van een periode van kwartiermaken en bestempelt de start van een mooie samenwerking als coöperaties onderling.

Logo gemeente Amsterdam
Logo gemeente Rotterdam
Logo gemeente Utrecht
Logo gemeente Den Haag