Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: cloud,demodam,dimpact

Dimpact lid van coöperatie Wigo4it

Groepsfoto Wigo4it en Dimpact

Dimpact is toegetreden tot de coöperatie Wigo4it. De handtekening, die wegens coronabeperkingen vandaag pas kon worden gezet, onderstreept de waarde van deze samenwerking. Voor Wigo4it betekent deze uitbreiding een eerste stap naar dienstverlening voor meer gemeenten dan de grootste vier. ”Een bijzonder moment dat zowel een stap is in samenwerking als IT-innovatie”, aldus directeur Teun van der Vorm (algemeen directeur Wigo4it).

Dimpact is net als Wigo4it een overheidscoöperatie. Beide coöperaties onderstrepen het gedachtengoed van Common Ground. Daarnaast zijn beiden bezig met de transformatie naar de cloud. De samenwerking actief opzoeken is daarom een logische stap. Jack Lenting (directeur-bestuurder Dimpact) : “Samenwerking staat centraal binnen Dimpact. In Wigo4it hebben we een partner gevonden die deze kernwaarde deelt.” 

Voordelen van de cloud

De samenwerking draait om het Haven compliant Kubernetes infrastructuur dat Wigo4it levert. Deze is eenvoudig schaalbaar en zorgt ervoor dat de huidige Wigo4it-afnemers (de G4), maar ook andere (Dimpact)gemeenten snel gebruik kunnen maken van de voordelen die de cloud biedt. Denk daarbij aan intrinsieke veiligheid en een aanzienlijke kostenbesparing door het pay-as-you-go model.
Dimpact en Wigo4it zijn ook beiden initator van het innovatieproject Demodam, waarin herbruikbare Common Ground componenten worden ontwikkeld voor gemeenten en het eco systeem daaromheen.

Lid van de coöperatie

De ondertekening die vandaag plaatsvond markeert voor Wigo4it een bijzondere mijlpaal, legt directeur Teun van der Vorm uit. “Deze samenwerking was alleen mogelijk als Dimpact zou toetreden tot de coöperatie Wigo4it. Toetreding van een nieuw lid is sinds de oprichting van Wigo4it niet eerder gebeurd. Een bijzonder moment dat voor ons een stap naar de toekomst markeert waarin we meerdere organisaties willen bedienen op het gebied van inkomen.”

De afgelopen tijd heeft Wigo4it, naast een technische transformatie naar de cloud, ook een wijziging doorgevoerd van de structuur en besturing van de coöperatie. Deze wijziging biedt flexibiliteit en mogelijkheden voor Dimpact en andere overheidsorganisaties om gebruik te maken van de IT-diensten van Wigo4it.

Feestelijk moment

Vandaag heet Wigo4it Dimpact welkom als lid van de coöperatie. De officiële ondertekening is het resultaat van een periode van kwartiermaken en bestempelt de start van een mooie samenwerking als coöperaties onderling.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: azure,cloud,devops ,self-service
Dutch Azure Meetup op bezoek bij Wigo4it

Hoe DevOps teams excelleren met self-service op Azure en Kubernetes. Tijdens de meetup vertelden wij hoe wij gebruik maken van de Public Cloud terwijl we ook voldoen aan strenge privacywetgeving. Ook was er een deepdive voor de technische details.

lees meer
Tags: cloud,cloud,cloud computing,digitale transformatie,self-service
Toekomstbestendige uitvoering in de cloud

In het novembernummer van Publiek denken is in een tweeluik te lezen hoe Wigo4it de menselijke maat en innovatie met elkaar verenigt. In deel 2: 'Toekomstbestendige uitvoering in de cloud', het interview met Jean Paul van der Ham (Tech lead) en Dian van Heijningen (PO cloud).

lees meer
Tags: cloud,kennis
De eerste stappen richting de cloud

Kom naar de kennissessie van onze partner Linkit en hoor hoe Wigo4it de transformatie naar de cloud heeft aangepakt. 

lees meer