API's, NLX en de Public Cloud: Wigo4it doet mee aan Demodam hackathon III

De derde Demodam hackathon vindt volgende week plaats. Wigo4it is erbij met een eigen team dat werkt aan API's en NLX. Daarnaast organiseren we een inspiratiesessie over de public cloud.

De derde Demodam Hackathon vindt volgende week (20-24 juni) plaats tijdens de Week van de dienstverlening. Tijdens de hackathon werken verschillende teams samen aan Common Ground applicaties. Ook worden in deze week verschillende sessies georganiseerd rondom de thema's dienstverlening en digitaliseren. Wigo4it doet aan beiden mee. 

Team werkt aan API via NLX

Wigo4it hostte in de vorige Demodam hackathons het Haven compliant cluster. Hier konden alle teams tijdens de hackathon gebruik van kunnen maken om hun applicaties te integreren of testen. Deze keer 'hackt' er een team van Wigo4it mee. Zij onderzoekt, samen met de gemeente Utrecht en het NLX team van VNG, of zij uitkeringsdata beschikbaar kan stellen via een API. Doel is dat deze data inzichtelijk wordt voor burgers.

Sessie over BSN's in de cloud

De PO van het Cloud Engineering & Enablement team van Wigo4it, Dian van Heijningen, geeft een presentatie over de publieke Cloud in Azure. 

Dian over de sessie: "Publieke Cloud mag niet, is eng, gevaarlijk, maar een must voor een toekomstbestendige digitale Overheid. Er heerst voornamelijk veel emotie rondom de Publieke Cloud. In deze sessie neem ik jullie graag mee hoe Wigo4it de transitie naar de publieke Cloud heeft aangepakt."

Deze sessie is met name interessant voor beslissers en techneuten. Meld je hier aan voor deze sessie: BSNs in de publieke Cloud (Azure) ยท Week van de (digitale) dienstverlening (pleio.nl).

Meer weten over de Demodam hackathon? Lees meer over de deelnemende teams en sessies.

Logo gemeente Amsterdam
Logo gemeente Rotterdam
Logo gemeente Utrecht
Logo gemeente Den Haag