Teun van der Vorm benoemd tot Algemeen Directeur Wigo4it

Op dinsdag 10 mei heeft de Algemene leden vergadering van Wigo4itTeun van der Vorm benoemd als vaste Algemeen Directeur per 1 juni 2022.

Op dinsdag 10 mei heeft de Algemene leden vergadering van Wigo4it, bestaande uit vertegenwoordigers van de leden van Wigo4it (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Dimpact), Teun van der Vorm benoemd als vaste Algemeen Directeur per 1 juni 2022. Hij was ter benoeming voorgedragen door de raad van commissarissen.

Teun van der Vorm was reeds sinds 1 september 2021 werkzaam bij Wigo4it als interim Algemeen Directeur.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Hans Wanders over de benoeming van Teun:

“Het is een belangrijke stap om Teun te benoemen. Zo brengen we de organisatie in rustiger vaarwater in tijden van veel verandering. De RvC benaderde Teun voor interesse in een vaste aanstelling, en na positieve signalen van de ondernemingsraad en de leden van de coöperatie op dit initiatief heeft de RvC de officiële voordracht aan de ALV gedaan. Naast continuïteit kiezen wij voor Teun vanwege zijn bewezen kennis, vaardigheden en leiderschap op gebied van IT.”

Teun van der Vorm over zijn aanstelling:
“Ik wil voor langere tijd bouwen aan een succesvolle organisatie. Daarvoor moet je jaren de schouders eronder zetten en dus ben ik blij dat ik me daarop kan richten na deze vaste aanstelling.

Waarom Teun van der Vorm kiest voor Wigo4it

Teun lichtte zijn keuze voor Wigo4it als volgt toe:

“Het voelt voor mij als een eer om me bij Wigo4it in te kunnen zetten en zo het werk van de ambtenaren die kwetsbare burgers dagelijks ondersteunen makkelijker te maken. Ik beoordeelde de mogelijkheid tot vaste aanstelling bij Wigo4it in hoofdzaak op vier punten; Het werk moet uitdagend zijn, zinvol, samen met leuke collega’s en er moet ruimte zijn om jezelf te blijven ontwikkelingen. Wigo4it scoort op al deze punten uitstekend.”

“Daarnaast is Wigo4it een uniek bedrijf. Het heeft de charme van een klein bedrijf, maar de impact van een grote overheidsorganisatie. Als wij ons werk niet doen zitten honderdduizenden mensen zonder geld om van te leven. Ik ben ervan overtuigd dat we samen grote veranderingen tot stand kunnen brengen en Wigo4it met elkaar naar een mooie nieuwe toekomst gaan leiden.”

Koers van Wigo4it

Teun van der Vorm wil de onlangs ingezette koers bij Wigo4it doorzetten, die in hoofdlijnen bestaat uit twee zaken:

  • Een moderne en marktconforme inkomensvoorziening, qua functionaliteit, continuïteit, technologie en value for money;
  • Wigo4it is een aansprekende organisatie om voor te werken, dus werk met mooie uitdagingen, moderne technologie, leuke collega’s en ontwikkelkansen voor iedereen.

“Hier ga ik mij met name voor inzetten en ik verwacht dat wij op deze punten een voorbeeldfunctie in overheidsland kunnen gaan vervullen.”

Logo gemeente Amsterdam
Logo gemeente Rotterdam
Logo gemeente Utrecht
Logo gemeente Den Haag