T-shirt voor melder security lek

Meer dan een derde van alle bijstandsgerechtigen wordt via onze systemen voorzien van een uitkering. Het is daarom van het grootste belang dat die veilig zijn. Ondanks alle zorgvuldige checks en controles, kan een technische kwestbaarheid voorkomen. Er is melding gemaakt van een kwetsbaarheid, als dank ontving de melder een t-shirt.

Meer dan een derde van alle bijstandsgerechtigen wordt via onze systemen voorzien van een uitkering. Het is daarom van het grootste belang dat die veilig zijn. Ondanks veelvuldige checks en controles, kan een technische kwestbaarheid voorkomen. Er is melding gemaakt van een kwetsbaarheid, als dank ontving de melder een t-shirt.

Enkele jaren geleden heeft Wigo4it het responsible disclosure beleid opgesteld. Hiermee geven we de community van ethisch hackers de mogelijkheid om een kwetsbaarheid te melden. Tot nu toe gaat dat voornamelijk om kleine zaken, zoals het verwijderen van ongebruikte servers.

Externe pentesters hebben vorig jaar meer dan 10 kleine security incidenten bij ons bekend gemaakt. De melders ontvingen een t-shirt als beloning.

Wie denkt dat een t-shirt een sumiere beloning is, niets in minder waar. In de community van ethisch hackers is het verzamelen van t-shirts een ware hobby en blijkt het shirt van Wigo4it een collectors item.

Logo gemeente Amsterdam
Logo gemeente Rotterdam
Logo gemeente Utrecht
Logo gemeente Den Haag