Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: azure,cloud,devops ,self-service

Dutch Azure Meetup op bezoek bij Wigo4it

Groep mensen kijkt naar het scherm waar de presentatie wordt getoond

Hoe verhuis je een van de grootste applicaties van Nederland volledig naar de Azure cloud? Die vraag stond gister centraal tijdens de Dutch Azure Meetup bij Wigo4it. Dian van Heijningen (PO Cloud) vertelde hoe wij gebruik maken van de Public Cloud terwijl we ook voldoen aan strenge privacywetgeving. En welke rol een ‘can do’ bedrijfscultuur daarin speelt. Yorick Bolster en Pascal van der Horst (beiden DevOps engineers bij Wigo4it) sloten af met een deepdive in het self-service portaal.

De Socrates applicatie wordt gebruikt door de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Duizenden mensen ontvangen via Socrates een uitkering om in hun levensonderhoud te voorzien. Ook de energietoeslag en corona-uitkeringen werden foutloos door de applicatie berekend en betaald.

Verhuizen naar de cloud is niet een kwestie van resources in Azure draaien met een lift-en-shift migratie. Tijdens de transformatie naar een cloud-first strategie is de hele bedrijfscultuur veranderd door de overstap naar DevOps. Wigo4it deelde deze avond de geleerde lessen en grootste dilemma’s daarvan in twee sessies.

Wigo4it's migratie naar de cloud: onze reis en geleerde lessen.

Door Dian van Heijningen (Product Owner Cloud Engineering en Enablement bij Wigo4it).

Hoe maak je optimaal gebruik van wat de publieke cloud te bieden heeft terwijl je moet voldoen aan strenge privacywetgeving? We konden de regels niet veranderen, maar wel de bedrijfscultuur. Tijdens deze sessie legde Dian uit wat Wigo4it heeft gedaan om het maximale uit de publieke cloud te halen zonder concessies te doen aan de beveiliging.

Self-service portal met Kubernetes voor DevOps teams 

Door Pascal van der Horst en Yorick Bolster (DevOps engineers bij Wigo4it)

Wigo4it is overgestapt naar zelfstandige teams die cloud-oplossingen kunnen leveren zonder dat het werk over organisatieonderdelen heen hoeft te stromen. Door het implementeren van self-service functionaliteit kunnen teams zelfstandig werken tot de software op Kubernetes draait. 

Tijdens deze sessie gaven Pascal en Yorick een kijkje onder de motorkap van het releaseportaal. En gaven een deepdive in de frontend, api, durable functions, YAML en componentbased development en -deployment.

Kortom, genoeg stof tot nadenken tijdens de borrel over zowel de die-hard Azure details, als over de DevOps transformatie.

Napraten of meer informatie?

Wil je meer weten over DevOps, Public Cloud, Azure? Lees verder op onze website over onze toekomstbestendige uitvoering in de cloud. Of laat je emailadres achter om (digitaal) koffie te drinken. 

Koffieknop - Wigo4it

terug naar overzicht
Dian van Heijningen

Dian van Heijningen

Product Owner Cloud Engineering & Enablement

CONTACT OPNEMEN

Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: cloud,cloud,cloud computing,digitale transformatie,self-service
Toekomstbestendige uitvoering in de cloud

In het novembernummer van Publiek denken is in een tweeluik te lezen hoe Wigo4it de menselijke maat en innovatie met elkaar verenigt. In deel 2: 'Toekomstbestendige uitvoering in de cloud', het interview met Jean Paul van der Ham (Tech lead) en Dian van Heijningen (PO cloud).

lees meer
Tags: cloud,kennis
De eerste stappen richting de cloud

Kom naar de kennissessie van onze partner Linkit en hoor hoe Wigo4it de transformatie naar de cloud heeft aangepakt. 

lees meer
Tags: cloud,gemeenten ,socrates
Waarom Cloud een key focus is bij Wigo4it

Steeds vaker maken consumenten en organisaties gebruik van cloud computing. Ook bij gemeenten is het onderwerp actueel.

lees meer