Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: cloud,devops ,event

Techorama, here we come!

Toucan in de jungle

Wigo4it is een vreemde toekan in de Techoramajungle. We zijn een van de eerste overheidsinstanties die volledig en inclusief gevoelige data in de publieke cloud draait, met squads die écht end-2-end verantwoordelijk zijn. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Kom voor het antwoord naar onze stand of de sessie: Overheid saai?

Onze applicatie Socrates staat in de top 3 van grootste applicaties van Nederland en wordt gebruikt door 7500 ambtenaren. Zij genereren 4 miljoen documenten en keren 2,2 miljard per jaar (!) uit aan sociale voorzieningen zoals de bijstand. Het afgelopen jaar stond in het teken van het cloud-native en cloud-ready maken van deze enorme applicatie. Met partner Xebia | Xpirit hebben we alles op alles gezet om een enorme stap vooruit te maken, zowel in de techniek, onze cultuur, als onze manier van werken. 

De problemen van een complexe (overheids)organisatie die cloud niet kan/wil/mag/durft, schudden wij van ons af.

Op Techorama laten we zien en horen hoe we dat hebben gedaan. Koop snel een ticket en bezoek onze stand en technische sessie op 9 tot en met 11 oktober bij Techorama!

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: cloud,digitale transformatie,partners
Ready to Flip the Switch

“Soon, we’ll switch off our data center forever! Dive into this customer case to discover the depth of our partnership with Xebia | Xpirit and the steps taken to reach the pivotal moment.

lees meer
Tags: azure,cloud,devops ,self-service
Dutch Azure Meetup op bezoek bij Wigo4it

Hoe DevOps teams excelleren met self-service op Azure en Kubernetes. Tijdens de meetup vertelden wij hoe wij gebruik maken van de Public Cloud terwijl we ook voldoen aan strenge privacywetgeving. Ook was er een deepdive voor de technische details.

lees meer
Tags: cloud,cloud,cloud computing,digitale transformatie,self-service
Toekomstbestendige uitvoering in de cloud

In het novembernummer van Publiek denken is in een tweeluik te lezen hoe Wigo4it de menselijke maat en innovatie met elkaar verenigt. In deel 2: 'Toekomstbestendige uitvoering in de cloud', het interview met Jean Paul van der Ham (Tech lead) en Dian van Heijningen (PO cloud).

lees meer