Wij zijn Wigo4it

Wij zijn een mix van IT-geeks en maatschappelijk betrokken mensen die samen zorgdragen voor innovatieve IT-oplossingen die impact maken binnen het sociale domein. 

Om ruim 100.000 bijstandsgerechtigden correct en foutloos van hun uitkering te voorzien, moeten onze IT infrastructuur, -oplossingen en -professionals next level zijn. Er is daarom alle ruimte, vrijheid en creativiteit binnen de organisatie voor ontwikkeling. Gewoonweg de beste zijn in wat we doen. Dat is ons doel. Dat maakt ons Wigo4it. 

Innovatieve IT met sociale impact

Innovatieve IT x sociale impact

In de vier grootste gemeenten van Nederland: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben meer dan 100.000 mensen recht op een bijstandsuitkering. Dat is noodzakelijk om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Belangrijk dus dat de betaling en berekening hiervan correct, op tijd en aan de juiste mensen plaatsvindt. En dat is precies waar Wigo4it al meer dan 15 jaar voor (be)staat. 

Onze professionals zorgen er elke dag voor dat IT écht bijdraagt aan de inkomenszekerheid van deze inwoners. Dat staat en valt met de kwaliteit van onze dienstverlening. Voor Wigo4it is goed niet goed genoeg. Foutloos! Daar gaan we iedere dag voor. En zelfs een beetje meer. Daarbij zetten we in op ons eigen IT systeem: Socrates, dat naadloos aansluit bij de wensen en behoeften van onze klanten. Van aanvraag tot rapportage. 

Bekijk de infographic
Bekijk de volledige infographic Wigo4it in cijfers


Iedereen bij Wigo4it heeft één ding gemeen: een ongeëvenaarde toewijding die de driver is om het maximale uit zichzelf, de organisatie en de code te halen. We zijn dan ook een mash-up van IT-geeks en maatschappelijk betrokken mensen die samen zorgdragen voor oplossingen die écht impact maken. 

We hebben een can-do mentaliteit en houden van een uitdaging. Zo verhuizen we op dit moment Socrates als een van de grootste applicaties van Nederland naar de publieke cloud. Met onze proactieve houding, toewijding en ambitie vergroten we onze invloed in het sociaal domein zodat andere (overheids)organisatie profiteren van de lessen die wij hebben geleerd. Zo zorgen we ervoor dat maatschappelijk geld goed wordt besteed en kennis terugvloeit. We zijn niet winstgedreven, maar altijd op zoek naar maatschappelijke meerwaarde.

We zijn een betrouwbare partner. Daarom doen we niet aan 'quick and dirty'. Maar doen wél dat wat nodig is om elke dag optimaal te presteren. Vanuit de intrinsieke motivatie dat we met IT de wereld beter kunnen maken. Dit kan alleen maar gebeuren door de inzet van onze collega’s die geloven in de mogelijkheden die innovatieve IT-oplossingen bieden en trots zijn op de sociale impact die we elke dag maken. Dat is Wigo4it. Innovatieve IT met sociale impact.

Onze IT-voorzieningen

We bieden totaaloplossing Socrates voor het aanvragen, verstrekken en beheren van uitkeringen. 

Onze voordelen op een rij:

Naar Socrates

Oorsprong

Wigo4it werd in 2007 opgericht als overheidcooperatie op initiatief van de directeuren van de sociale diensten van de vier grote steden. Omdat ze zelf de regie wilden hebben over hun applicaties voor informatievoorziening en onafhankelijk wilden zijn van marktpartijen. En omdat de steden tegen vergelijkbare vraagstukken aanlopen. Samenwerking voorkomt dat elke gemeente het wiel zelf moet uitvinden. Bovendien zorgen kennisdeling en harmonisatie voor meer efficiency. Wigo4it was geboren.