Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: cloud,innovatie

Focus op de cloud

De transformatie naar de cloud houdt veel (overheids)organisaties op dit moment bezig. En elke organisatie verandert op z'n eigen manier. Bij Wigo4it merken we dat niet alleen wat we veranderen qua techniek, maar ook hoe we veranderen kritiek zijn voor het succes. Wij proberen vernieuwing te bereiken door te experimenteren met een - voor ons - nieuwe manier van werken doorde inzet van een focusmaand.

Focus in de praktijk

In de praktijk betekent het dat er van 6 mei tot en met 1 juni twee Scrum sprints worden gewijd aan vraagstukken die enkel te maken hebben met onze beweging naar de cloud. Afspraken worden verplaatst en er wordt kritisch gekeken naar alle overleggen. Het credo luidt: zo min mogelijk overleg en zo min mogelijk mails.

Door te focussen voorkomen we ‘context switching’; het continue schakelen tussen verschillende taken, met verschillende doelen. Wetenschappeljk onderzoek heeft geleerd dat dit ten koste gaat van focus, en focus is hard nodig wanneer je zaken voor het eerst doet, zoals in een (cloud)transformatie aan de hand is.

Waarom naar de cloud

De redenen dat we zoveel focus op de cloud leggen is omdat wij onszelf als doel hebben gesteld 'de beste IKV dienstverlender te worden op het gebied van inkomensvoorziening'. Om snelheid, kwaliteit en kostenefficiency te waarborgen kiezen we ervoor om vol in te zetten op de DevOps werkwijze en Cloud techniek. Beiden zijn op lange termijn een voorwaarde voor innoavtie. 

Contiuiteit van dienstverlening

Dat we intern focus houden op de Cloud betekent natuurlijk niet dat we onze dienstverlening aan de gemeenten verminderen. Continuiteit garanaderen blijft ons grootste goed. We blijven onze klanten optimaal ondersteunen en werken aan wettelijke wijzigingen. We kijken kritisch naar alle andere dingen die niets met Cloud te maken hebben. 

Learn fast, fail fast

De inzet van deze focusmaand is een experiment in Agile innovatie. We onderzoeken of deze andere manier van werken een versnelling oplevert. We werken vanuit de gedachte: Fail fast, learn fast, wat inhoudt dat je iets probeert en snel beoordeeld of het kansrijk is of niet en wat je ervan kan leren. Over dat laatste berichten we na afloop van de focusmaand om onze geleerde lessen te delen en wellicht andere organisaties in transformatie te inspireren.

Wil je hierover met ons in gesprek? Vul dan het onderstaande contactformulier in. 

terug naar overzicht
John-Dieleman

John Dieleman

Productrelatiemanager

CONTACT OPNEMEN

Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: cloud,demodam,dimpact
Dimpact lid van coöperatie Wigo4it

Dimpact is toegetreden tot de coöperatie Wigo4it. De handtekening die vandaag werd gezet, onderstreept de waarde van deze samenwerking. Voor Wigo4it betekent deze uitbreiding een eerste stap naar dienstverlening voor meer gemeenten dan de grootste vier. ”Een bijzonder moment dat zowel een stap is in samenwerking als IT-innovatie”, aldus directeur Teun van der Vorm, algemeen directeur Wigo4it.

lees meer
Tags: cloud,cloud computing,informatiebeveiliging,privacy
Veilige cloud

Het is niet bepaald een licht zomeronderwerp, maar desondanks meer dan belangrijk genoeg om er aandacht aan te besteden. Ik heb het over cloud computing, wat kort gezegd inhoudt dat allerlei IT-diensten, van servers tot databases, via internet worden verleend.

lees meer
Tags: digitalisering,innovatie,nlapp,samenwerking,statushouders
NL-app voor statushouders is teamprestatie

Begin dit jaar werd de NLapp voor asielzoekers en statushouders gelanceerd in Amsterdam. Benne Holwerda kijkt in een interview voor iBestuur terug op dit ontwikkelproces.

lees meer