Medewerkers aan het woord

Bij Wigo4it werken gemiddeld 150 medewerkers. Wie zijn zij, wat doen ze zoal en wat vinden zij van het werken bij Wigo4it? Dat lees je op deze pagina

Werken bij Wigo4it

Evelien, productrelatiemanager

"Ik geloof enorm in de kracht van samenwerken. Gemeentelijke samenwerking is meestal regionaal georganiseerd. Via Wigo4it zoeken de vier grote gemeenten van Nederland de samenwerking op basis van een gezamenlijke uitdaging. ICT maakt het mogelijk om over de regionale grenzen heen te kijken. Het is inspirerend om te zien hoe binnen een project uitgevoerd door de cooperatie specialisten vanuit de vier gemeenten en Wigo4it elkaar versterken.

Als productrelatiemanager bij Wigo4it identificeer ik proactief op strategisch niveau mogelijkheden waar ICT kan worden ingezet om de werkprocessen verder te optimaliseren en innoveren en de effectiviteit en efficiency te vergroten.
Daarmee ben ik (mede) verantwoordelijk voor het bundelen en articuleren van de vraag vanuit de G4 op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg. Ik werk graag bij een jonge organisatie. Dit geeft je de mogelijkheid als medewerker om mee te bouwen aan de organisatie. Mijn rol in de organisatie blijft daardoor in ontwikkeling, iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen.

 

Max, changemanager

"Wigo4it is een leuk bedrijf om te werken, je krijgt veel ruimte om eigen initiatief te ontplooien en mee te denken. Er wordt echt van je verwacht dat je meebouwt aan de professionaliteit. Wigo4it is daarnaast een hechte club met leuke collega's. Er zijn geen drempels, je kan op iedereen afstappen en er heerst een open sfeer.
Vanuit mijn functie als changemanager heb ik heel veel contacten met in- en externe klanten. Ik vind het leuk om ze advies te geven en een klantrelatie op te bouwen en hun wensen zo optimaal mogelijk af te stemmen met de techniek.`

 

Fazia, wetsanalist

“Als wetsanalist volg ik alle ontwikkelingen in de politiek. Politieke besluitvorming is een dynamische wereld. Er wordt veel overlegd en vooral in het beginstadium kan het nog alle kanten opgaan. Neem bijvoorbeeld de maatregelen van de Participatiewet van vorig jaar, beiden zijn op dit moment een belangrijke onderwerp van discussie op allerlei niveaus binnen de gemeenten.

Als ik op een belangrijke beslissing binnen de politiek stuit, dan leg ik dat vast in een document dat ik inbreng in een (project)overleg. Ik probeer dan het wetsvoorstel te duiden in begrijpelijke taal en in een vroeg stadium een impactanalyse te maken. In de impactanalyse staat wat er inhoudelijk wijzigt in de wet en vervolgens wat dat betekent voor het gemeentelijke beleid van de G4. Daar waar de wetgever de gemeenten ruimte geeft om zelf het beleid lokaal in te vullen, liggen kansen voor G4 harmonisatie.”