De G4 heeft een nieuwe Product Owner Inkomen. Vanaf 1 augustus mag Sorayda Mora de verbinding leggen tussen de vraag vanuit de vier grote steden en de bouwers van de applicatie Edison. “Ik vind werken voor de G4 superleuk! Ik hoop nóg meer afstemming te bereiken tussen de business en ICT.” 

Interview Sorayda Mora

Sorayda is al een goede bekende van PPI en Wigo4it: ze was afdelingsmanager Inkomensvoorziening in Amsterdam en onder meer lid van de programmaboard en de domeingroep Inkomen. “Ik heb Wigo4it daardoor in meerdere opzichten leren kennen. Het werk voor de G4 is erg boeiend. Daaraan lever ik graag een positieve bijdrage.”  

Verbinding maken

Het verbinden van de vraag van de G4 en de makers van de functionaliteit wordt de belangrijkste taak van Sorayda. Juist daar ziet zij nog kansen voor verbetering: “Hoe zorg je voor een goede vertaalslag beide kanten op? Wanneer de business use cases voorgeschoteld krijgt, dan zijn de eerste vragen die ze stellen: wat betekent dit dan voor onze klanten, medewerkers en de organisatie? Goede gesprekken en een efficiënt proces zijn nodig om de software te krijgen zoals die is bedacht.”

 

Hoge verwachtingen

Sorayda heeft hoge verwachtingen van Edison: “Ik heb altijd in het werkveld inkomen gewerkt; daar ligt mijn hart. En wat we nu aan het realiseren zijn, daar ben ik zo blij mee. Ik sta echt voor het product. Het is een grote stap voorwaarts in wat je kunt betekenen voor mensen. Zowel voor burgers als ook voor professionals. Als je de burger en jezelf als gemeente serieus neemt, dan is deze stap in dienstverlening nodig. Hoe moeilijk soms ook.” Sorayda ziet dat professionals soms zorgen hebben over hun baan met de komst van Edison. “Maar dat is niet nodig. Je kunt je juist ook bezighouden met de meest kwetsbare burgers met complexe hulpvragen. Dat vergt maatwerk.”

 

Onder motorkap

Sorayda heeft geen IT-achtergrond, maar wel interesse en affiniteit met IT. “Ik heb veel zin om alles te gaan ontdekken. Ik heb echt het gevoel alsof ik onder de motorkap mag kijken.” Bang dat ze te weinig kennis van zaken heeft op het gebied van IT, is ze niet. “Ik ben optimistisch; ik leer snel en wat nodig is om die verbinding te leggen, maak ik me vast snel eigen.” Sorayda kijkt er ook naar uit om mee te denken over innovatieve ideeën om de werkprocessen te verbeteren en daarbij passendeIT in te zetten. “Kijk naar de mogelijkheden van blockchain-technologie. Dat is zo gaaf. Daarbij vind ik het vooral interessant wat de burger er dan aan heeft. We kunnen met innovaties in onze werkprocessen en de IT in het sociaal domein nog zoveel voor hen betekenen.”

Lees ook de overige artikelen

Dit artikel is onderdeel van de G4 nieuwsbrief van juli. Lees ook de overige artikelen in deze editie:

  1. In gesprek over dienstverlening
  2. Interview nieuwe PO Sorayda
  3. Ambassadeur voor digivaardigheid
  4. Een andere mindset over data delen.