Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het snijvlak van ICT en het sociaal domein. Lees het actuele nieuws over de samenwerking tussen Wigo4it en gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht in deze nieuwsbrief.

De berichten zijn twee weken zichtbaar op deze pagina, daarna verdwijnen ze naar het archief op het extranet (inloggen vereist).

Nieuwsbrief December

Inhoud nieuwsbrief December

2017 in drie stellingen

Het jaar 2017 ligt bijna achter ons. Wat hebben Wigo4it, PPI en de G4 bereikt op het gebied van dienstverlening en samenwerking? En hoe belangrijk wordt 2018? Larissa Zegveld (algemeen directeur Wigo4it), Marcel Vermeulen (programma directeur PPI) en Vincent Roozen (directeur Werk & Inkomen Rotterdam en bestuursvoorzitter Wigo4it) reageren op drie stellingen.

Lees verder

Privacy voorop: testen met geanonimiseerde gegevens

Binnen Wigo4it en bij de G4 wordt in testomgevingen nog regelmatig gebruik gemaakt van productiedata: echte gegevens van echte burgers. De wet verbiedt dit inmiddels. Omdat we de privacy van burgers hoog in het vaandel hebben staan, gaan we werken met geanonimiseerde gegevens. Hoe staan we ervoor met dit project? En waarom is deze stap zo belangrijk?

Lees verder >

Uitnodiging Nieuwjaarsborrel

Vier het nieuwe jaar met ons! Ook dit jaar organiseert Wigo4it samen met de G4 een Nieuwjaarsborrel. Jij bent daarvoor van harte uitgenodigd. De borrel vindt plaats op donderdag 18 januari van 16.00 - 20.00 uur in Den Haag bij Grandcafe De Tijd. Bekijk de uitnodiging en meld je aan via communicatie@wigo4it.nl.

Bekijk de uitnodiging

Samenwerken bespaart geld: ja / nee

Samenwerking levert gemeenten geen kostenbesparing op, concludeert het Centrum voor onderzoek van de economie van de lagere overheden (COELO) in een onderzoek dat het vorige week publiceerde. Dit lijkt haaks te staan op de trend onder gemeenten om vergaand samen te werken. Een aantal directeuren stelt dat er wel degelijk kosten worden bespaard door samenwerking. Bovendien zijn er meer redenen om samen te werken.

Lees verder

Aanmelden

Deze artikelen zijn de komende twee weken te lezen op deze website. Daarna verhuizen ze naar het archief op het G4 Extranet van Wigo4it. Hiervoor is een inlogcode vereist. Deze kun je opvragen bij de Functioneel Beheerder van jouw stad.

Wil je je aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar communicatie@wigo4it.nl.