Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het snijvlak van ICT en het sociaal domein. Lees het actuele nieuws over de samenwerking in deze nieuwsbrief voor gemeenten.

Nieuwsbrief Maart 2018

Inhoud nieuwsbrief Maart

  1. Interview Hugo Aalders
  2. Wigo4it en Dimpact samen op VNG Realisatie congres
  3. Edison nieuws: WPI Amsterdam gaat digitaal
  4. Nieuwe vacatures

Interview Hugo Aalders

Hoewel Hugo Aalders is vertrokken als directeur Inkomen van de gemeente Amsterdam en dus ook als bestuurslid van Wigo4it, blijft hij zich bezighouden met gemeentelijke dienstverlening en ICT. Alleen doet hij dat niet langer voor een of vier gemeenten, maar voor 380 gemeenten. Sinds 1 februari 2018 is Aalders directeur van VNG Realisatie. “Mijn hart ligt in de publieke sector.”

Lees het verhaal van Hugo


Wigo4it en Dimpact samen op VNG congres

Hoe organiseer je met elkaar de huidige ontwikkelingen, als gemeentes onderling? Daar vertellen Wigo4it en Dimpact meer over tijdens de sessie. Vaak hebben de deelnemende gemeenten dezelfde processen, maar geven ze tegelijkertijd ook een eigen invulling aan hun sociaal beleid. Hoe werk je in zo'n geval samen? Waar worden welke beslissingen genomen? Wat gaat goed, en waar schuurt het? Larissa Zegveld (algemeen directeur/bestuurder Wigo4it) en René Bal (directeur/bestuurder Dimpact) gaan met elkaar én met de bezoerkers van deze sessie in gesprek.

Meer over deze sessie


IIn februari organiseerde de gemeente Amsterdam een tour voor de  1700 medewerkers binnen het sociaal domein. Arja Bleeker, programmamanager WPI ‘Wij vinden het belangrijk dat consulenten zich realiseren wat digitalisering & automatisering voor hun werk kan betekenen. Wij vragen ze met ons mee te denken, omdat wij achter onze tekentafel niet alles zelf kunnen bedenken’. Doel van het seminar is om de W&I consulenten bewust te maken dat hun werk verandert in de toekomst. Ook kregen zij een update van Edison.

Lees verder 


Wil jij mens en techniek met elkaar verbinden? En bijdragen aan de sociale dienst van morgen? Ontdek wat het werken bij Wigo4it inhoudt.


Bekijk de actuele vacatures


Aanmelden nieuwsbrief

Deze artikelen zijn de komende twee weken te lezen op deze website. Daarna verhuizen ze naar het archief op het G4 Extranet van Wigo4it. Hiervoor is een inlogcode vereist. Deze kun je opvragen bij de Functioneel Beheerder van jouw stad.

Wil je je aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar communicatie@wigo4it.nl.