Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Wigo4it verhuist datacenter

Vandaag verhuist Wigo4it zijn datacenter. Het oude datacenter voldoet niet meer aan de eisen voor wat betreft beschikbaarheid. In het nieuwe datacenter zijn alle essentiële voorzieningen zoals stroom en koeling dubbel of driedubbel uitgevoerd. Een eventuele storing vormt dus geen bedreiging voor de continuïteit van onze dienstverlening. Projectleider Dian van Heijningen begeleidt samen met coördinator Fons de Jong de verhuizing en vertelt over de voorbereidingen. 

“We zijn vorig jaar gestart met het in kaart brengen van de actuele infrastructuur. Aan de hand hiervan is er een verhuisstrategie bepaald en een risicoanalyse gemaakt. Begin vorig jaar verhuisde Wigo4it haar primaire datacenter, we konden die draaiboeken, templates en lessons learned dus inzetten. Iedereen weet exact zijn taak en wanneer wat moet gebeuren.” 

Strakke Planning en beveiliging 

De werkzaamheden beginnen op vrijdagavond, dan worden de vrachtwagens inclusief beveiligers verwacht. Strenge beveiliging is nodig aangezien de data persoonsgegevens bevat. Nadat alle hardware is verhuisd, volgen het inschroeven, aansluiten en testen. Dit gaat naar verwachting door tot zaterdagavond.

Productie onaangetast

“Het verhuizen van een datacenter is een complexe operatie. Omdat het in dit geval om de uitwijkomgeving gaat verwachten we geen problemen met de dienstverlening. Tijdens de verhuizing blijft de productieomgeving gewoon doordraaien en onaangetast”, verzekert Dian. “Het uitgangspunt is dat de verhuizing zo geruisloos mogelijk verloopt. Op zondag wordt er getest door onze klanten en maandag is het team van Technisch Beheer extra vroeg aanwezig, zowel op kantoor als bij het nieuwe datacenter om eventuele verstoringen snel te kunnen verhelpen."

terug naar overzicht