Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Wigo4it sluit contract met Vodafone Ziggo voor digitale netwerk

Het bestuur van Wigo4it en Vodafone Ziggo hebben op vrijdag 27 januari een nieuwe overeenkomst getekend voor het digitale netwerk van Wigo4it. Vodafone Ziggo heeft dit contract gegund gekregen na een Europese aanbesteding.

Toekomstbestendig

Vorig jaar heeft Wigo4it een nieuwe netwerkarchitectuur ontworpen. Die zorgt ervoor dat de vier gemeenten, via Wigo4it, kunnen aansluiten op state-of-the-art de techniek. Hiermee zijn zij voorbereid op de nieuwe eisen die er worden gesteld aan privacy en beveiliging. Niet alleen zorgt de overeenkomst met Vodafone Ziggo ervoor dat de techniek nu up-to-date is, ook is er rekening gehouden met de mogelijkheid om in de toekomst nieuwe gemeenten te verwelkomen in het samenwerkingsverband. Tot slot leidt het nieuwe contract jaarlijks tot een aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte van de huidige situatie.

Looptijd

Het contract met Vodafone Ziggo heeft een initiƫle looptijd van 4 jaar en kan tot maximaal 10 jaar verlengd worden. Vodafone Ziggo gaat het nieuwe netwerk in de eerste helft van 2017 aanleggen en implementeren; vanaf de zomer stappen we over op dit nieuwe netwerk.

 

terug naar overzicht