Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein,gbi,statushouders

Wigo4it op GBI conferentie Samen beter: Verbinding

GBI-conferentie

Op donderdag 20 september is de tweede GBI-conferentie met als thema "Samen Beter: Verbinding". Wigo4it geeft er twee workshops.

Statushouders op weg helpen

Op meer plekken in het land kwam tegelijkertijd het idee op om statushouders, die vijf jaar in Nederland mogen blijven, wegwijs te maken in Nederland met een app die op een smartphone te gebruiken is. De initiatiefnemers Zwolle en Amsterdam vonden elkaar snel en een app bouwen kunnen ze ook. Maar wat voor inhoud zet je in zo'n app? Van wie is de content? Benne Holwerda van Wigo4it en Bart Ekkelkamp van iSociaal Zwolle gaan erover in gesprek in deze workshop.

2025: digitaal ontmoetingsplein

In 2025 moeten mensen niet alleen kunnen deelnemen aan de participatiemaatschappij, maar ook aan de informatiesamenleving. Wigo4it introduceert het digitaal ontmoetingsplein, waar mensen niet alleen terecht kunnen voor een uitkering of werk, maar ook vragen kunnen stellen aan elkaar, aan de overheid en aan marktpartijen. De regie op de informatievoorziening ligt bij de gemeente, die van het digitaal ontmoetingsplein een echt sociaal netwerk maakt: gebruikersvriendelijk, laagdrempelig en betrouwbaar. We bouwen dit samen met anderen. John Dieleman van Wigo4it gaat graag met u in gesprek over dit toekomstbeeld. Wat doen we nu op weg daar naar toe? En wie heeft daarin welke rol?

Over GBI conferentie

Op de conferentie staat de verbinding van het domein Inkomen staat centraal. En dan met name de verbinding Samen Organiseren, SZW en ook naar lokale initiatieven zoals blockchain ontwikkeling en I-Sociaal.

In een afwisselend programma worden de resultaten gedeeld van het afgelopen jaar en worden deze in de actualiteit geplaatst van de ontwikkelingen in ons domein. Er is volop mogelijkheid tot ophalen en delen van kennis in plenaire sessies en workshops. Op de site van de conferentie vind je alle informatie.

Let op: Registreren kan alleen als je een uitnodiging hebt ontvangen. Geen uitnodiging ontvangen en wel interesse? Neem dan contact op met Marjolein van Dongen.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein,gebruiker centraal,ux
UX-design is een must voor Wigo4it en G4

'Goede ervaringen met digitale dienstverlening voor burger in de bijstand.' Interview UX-strateeg

lees meer
Tags: evenement,innovatie,statushouders
Volg de NL-app doorontwikkeling

Woensdag 13 maart zijn we op het congrestifal van VNG Realisatie te vinden met de NL-app, de app voor statushouders.

lees meer
Tags: burger centraal,digitalisering,innovatie,statushouders
Wigo4it ontwikkelt statushoudersapp

De NLapp voor asielzoekers en statushouders is vandaag gelanceerd in Amsterdam. Het is de eerste digitale, centrale plek in Nederland waar informatie gebundeld én in meerdere talen wordt aangeboden.

lees meer