Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: conferentie,digitaal ontmoetingsplein,GBI,statushouders

Wigo4it op GBI conferentie Samen beter: Verbinding

GBI-conferentie

Op donderdag 20 september is de tweede GBI-conferentie met als thema "Samen Beter: Verbinding". Wigo4it geeft er twee workshops.

Statushouders op weg helpen

Op meer plekken in het land kwam tegelijkertijd het idee op om statushouders, die vijf jaar in Nederland mogen blijven, wegwijs te maken in Nederland met een app die op een smartphone te gebruiken is. De initiatiefnemers Zwolle en Amsterdam vonden elkaar snel en een app bouwen kunnen ze ook. Maar wat voor inhoud zet je in zo'n app? Van wie is de content? Benne Holwerda van Wigo4it en Bart Ekkelkamp van iSociaal Zwolle gaan erover in gesprek in deze workshop.

2025: digitaal ontmoetingsplein

In 2025 moeten mensen niet alleen kunnen deelnemen aan de participatiemaatschappij, maar ook aan de informatiesamenleving. Wigo4it introduceert het digitaal ontmoetingsplein, waar mensen niet alleen terecht kunnen voor een uitkering of werk, maar ook vragen kunnen stellen aan elkaar, aan de overheid en aan marktpartijen. De regie op de informatievoorziening ligt bij de gemeente, die van het digitaal ontmoetingsplein een echt sociaal netwerk maakt: gebruikersvriendelijk, laagdrempelig en betrouwbaar. We bouwen dit samen met anderen. John Dieleman van Wigo4it gaat graag met u in gesprek over dit toekomstbeeld. Wat doen we nu op weg daar naar toe? En wie heeft daarin welke rol?

Over GBI conferentie

Op de conferentie staat de verbinding van het domein Inkomen staat centraal. En dan met name de verbinding Samen Organiseren, SZW en ook naar lokale initiatieven zoals blockchain ontwikkeling en I-Sociaal.

In een afwisselend programma worden de resultaten gedeeld van het afgelopen jaar en worden deze in de actualiteit geplaatst van de ontwikkelingen in ons domein. Er is volop mogelijkheid tot ophalen en delen van kennis in plenaire sessies en workshops. Op de site van de conferentie vind je alle informatie.

Let op: Registreren kan alleen als je een uitnodiging hebt ontvangen. Geen uitnodiging ontvangen en wel interesse? Neem dan contact op met Marjolein van Dongen.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: blog,digitaal ontmoetingsplein,overheidsportaal
Wel of niet 1 groot overheidsportaal?

Victor Zuydweg schreef onlangs het blog ‘Waarom ik niet geloof in 1 groot overheidsportaal waarop je al je overheidszaken kunt regelen’. Larissa Zegveld heeft hier op gereageerd.

lees meer
Tags: community,digitaal ontmoetingsplein,innovatie
De 3 redenen waarom Wigo4it lid is van de Dutch Innovation Community

Sinds 1 augustus is Wigo4it onderdeel van de Dutch Innovation Community. In deze community zijn ict'ers en innovators uit Zuid-Holland verenigd. De community draait om ontmoeten, onderzoeken, ondernemen en onderwijs. Het doel is kennisuitwisseling, zowel tussen bedrijven, als met de IT studenten van de Haage Hogeschool.

lees meer
Tags: dienstverlening,digitaal ontmoetingsplein,divosa
Wigo4it op Divosa congres 'Lef en vertrouwen'

Bezoek onze workshop op het Divosa congres. Op 31 mei vertelt adjunct-directeur Benne Holwerda over '2025: de participatie én informatiesamenleving'.

lees meer