Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein,gbi,statushouders

Wigo4it op GBI conferentie Samen beter: Verbinding

GBI-conferentie

Op donderdag 20 september is de tweede GBI-conferentie met als thema "Samen Beter: Verbinding". Wigo4it geeft er twee workshops.

Statushouders op weg helpen

Op meer plekken in het land kwam tegelijkertijd het idee op om statushouders, die vijf jaar in Nederland mogen blijven, wegwijs te maken in Nederland met een app die op een smartphone te gebruiken is. De initiatiefnemers Zwolle en Amsterdam vonden elkaar snel en een app bouwen kunnen ze ook. Maar wat voor inhoud zet je in zo'n app? Van wie is de content? Benne Holwerda van Wigo4it en Bart Ekkelkamp van iSociaal Zwolle gaan erover in gesprek in deze workshop.

2025: digitaal ontmoetingsplein

In 2025 moeten mensen niet alleen kunnen deelnemen aan de participatiemaatschappij, maar ook aan de informatiesamenleving. Wigo4it introduceert het digitaal ontmoetingsplein, waar mensen niet alleen terecht kunnen voor een uitkering of werk, maar ook vragen kunnen stellen aan elkaar, aan de overheid en aan marktpartijen. De regie op de informatievoorziening ligt bij de gemeente, die van het digitaal ontmoetingsplein een echt sociaal netwerk maakt: gebruikersvriendelijk, laagdrempelig en betrouwbaar. We bouwen dit samen met anderen. John Dieleman van Wigo4it gaat graag met u in gesprek over dit toekomstbeeld. Wat doen we nu op weg daar naar toe? En wie heeft daarin welke rol?

Over GBI conferentie

Op de conferentie staat de verbinding van het domein Inkomen staat centraal. En dan met name de verbinding Samen Organiseren, SZW en ook naar lokale initiatieven zoals blockchain ontwikkeling en I-Sociaal.

In een afwisselend programma worden de resultaten gedeeld van het afgelopen jaar en worden deze in de actualiteit geplaatst van de ontwikkelingen in ons domein. Er is volop mogelijkheid tot ophalen en delen van kennis in plenaire sessies en workshops. Op de site van de conferentie vind je alle informatie.

Let op: Registreren kan alleen als je een uitnodiging hebt ontvangen. Geen uitnodiging ontvangen en wel interesse? Neem dan contact op met Marjolein van Dongen.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein,digital me
Naar een digitaal ontmoetingsplein

Maak kennis met Katja: een 28-jarige net gescheiden moeder van wie de WW-uitkering binnenkort eindigt.

lees meer
Tags: burger centraal,common ground,digitaal ontmoetingsplein,digitalisering,informatiesamenleving
Blog Nieuw ecosysteem

Een nieuw jaar, een nieuw decennium. Wat gaat dat ons brengen? De digitale revolutie dendert onverminderd voort. Het is niet onverstandig daarop voorbereid te zijn, zelfs al weten we niet precies waarop.

lees meer
Tags: digitalisering,innovatie,nlapp,samenwerking,statushouders
NL-app voor statushouders is teamprestatie

Begin dit jaar werd de NLapp voor asielzoekers en statushouders gelanceerd in Amsterdam. Benne Holwerda kijkt in een interview voor iBestuur terug op dit ontwikkelproces.

lees meer