Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,digitalisering,innovatie,statushouders

Wigo4it ontwikkelt statushoudersapp

Lancering NLapp

Asielzoekers en statushouders krijgen te maken met een grote hoeveelheid informatie, regels en afspraken van verschillende organisaties en instanties. Een behoorlijke uitdaging om daarin je weg te vinden. Wigo4it, VNG Realisatie, gemeente Amsterdam hebben voor deze uitdaging de handen ineengeslagen. Gekozen werkmethodiek: de design sprint. Het resultaat is de NLapp voor asielzoekers en statushouders. Het is de eerste digitale, centrale plek in Nederland waar informatie gebundeld én in meerdere talen wordt aangeboden. De app is vandaag gelanceerd in Amsterdam.

Asielzoekers en statushouders worden tijdens hun eerste periode in Nederland overspoeld met informatie. Wigo4it-adjunctdirecteur Benne Holwerda: ‘Wanneer een statushouder aan een klantmanager van de gemeente wordt toegewezen, zijn zij vaak lang bezig met het uitleggen van basisinformatie. Hoe maak je een afspraak bij de huisarts, hoe sluit je een zorgverzekering af, hoe werkt het zorgstelsel überhaupt in Nederland. Ook andere organisaties signaleren dit. De NLapp geeft antwoord op al deze vragen."

Informatie digitaal gebundeld in eigen taal

In het Nederlands, Engels, Arabisch en Tiqrinya (voor mensen uit Eritrea en Ethiopië) staat informatie gebundeld in zes thema’s: Leefomgeving, Geld, Werk, Gezondheid, Juridisch en Integratie. De content is deels afkomstig van VluchtelingenWerk en deels speciaal voor de app ontwikkeld. De app maakt onderscheid tussen algemene informatie die geldt voor heel Nederland en specifieke informatie per gemeente. Op dit moment is Amsterdam de eerste gemeente die informatie heeft aangeleverd voor het gemeente-specifieke deel. Doel is dat de app straks door meerdere gemeenten wordt ingezet.

Totstandkoming NLapp

Initiatiefnemers Wigo4it, VNG Realisatie en de gemeente Amsterdam besloten begin 2018 dat een oplossing voor de versnipperde informatie noodzakelijk was. Met behulp van een zogenaamde design sprint kwamen zij tot het concept van de NLapp. Asielzoekers en statushouders zijn uiteraard ook betrokken bij dit proces, net als VluchtelingenWerk en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Na een succesvolle toetsing bij de doelgroep is de app in 2018 ontwikkeld.

In november en december 2018 is de app als demo aangeboden aan meer dan 150 asielzoekers en statushouders. De feedback is in januari verwerkt. Vanaf 31 januari 2019 is de app beschikbaar voor asielzoekers en statushouders in Amsterdam. Ook na de lancering, blijven we de NLapp verder ontwikkelen. Samen met asielzoekers en statushouders kijken we waar ruimte is voor verbetering en welke informatie zij graag toegevoegd zien.

Werkwijze: design sprint

Een design sprint is een combinatie van design, prototyping en validatie met een tijdsbestek van maar vijf dagen. Benne Holwerda deed zelf mee aan de sprintweek: ‘In de design sprint hebben de deelnemers in kaart gebracht welke informatie in de app beschikbaar moest komen. Daarmee werd het probleem van de statushouder - de zoektocht naar informatie vanuit verschillende instanties – de uitdaging van het sprintteam. Hoe krijgen we die informatie van al die verschillende organisaties digitaal toegankelijk bij elkaar, op een juist taalniveau en in de juiste taal? In die vijf dagen hebben we vrijwel alle juiste ingrediënten voor deze app succesvol bij elkaar gebracht. Daarna heeft Wigo4it de app daadwerkelijk gebouwd.’

Zie ook het nieuwsbericht op amsterdam.nl

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,digitalisering,overheidsportaal
Blog: overheid moet harder werken aan digitale inclusie

'Als er iets is waarop ik al jaren hamer is het om als centrale overheid aan te sluiten bij de talrijke initiatieven op het terrein van digitale inclusie', blogt Larissa Zegveld in iBestuur.

lees meer
Tags: burger centraal,ibestuur,samenwerking
Blog: een handige feedback button

Directeur Larissa Zegveld blogt op de site van iBestuur over de waarde van een feedback button op elke website van de overheid. Ze nam het idee over van columnist Jasper van Kuijk. Tijdens haar stage bij de Rotterdamse Servicedienst Werk & Inkomen had ze van nabij gezien hoe burgers soms worstelen met de digitale dienstverlening.

lees meer
Tags: burger ,burger centraal,digitalisering,informatiebeveiliging
Den Haag lanceert veilig wifi met publicroam

Als eerste gemeente biedt Den Haag de nieuwe wifi-dienst publicroam aan. Bezoekers van de Haagse Markt, de grootste warenmarkt van Nederland, kunnen vanaf 14 november gebruikmaken van veilig wifi.

lees meer