Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: domein zorg,standaardisering

Wigo4it ontvangt Groene Vink voor iStandaarden

Marlies-herrebout-ontvangt-kunstwerk-groene-vink-van-zorginsitiuut-nederland

Wigo4it nam voor de vierde keer op rij de Groene Vink in ontvangst, uitgereikt door het Zorginstituut Nederland. Wigo4it ontvangt deze waardering omdat de software die is opgeleverd voor het verstrekken van zorg, voldoet aan de nieuwste standaard van informatie-uitwisseling, de iStandaarden. Hiermee dragen wij bij aan betere informatievoorziening en lagere administratieve lasten in de zorg (WMO en Jeugdwet).

Kwaliteitsborging

De Groene Vink is een kwaliteitsborging voor softwareleveranciers die werken met iStandaarden. Het geeft de zekerheid dat de berichten die binnen hun softwaresysteem gegenereerd worden, in orde zijn. De iStandaarden geven aan welke informatie (over een cliƫnt) in de informatiepakketjes moet worden opgenomen, en aan welke eisen die informatie moet voldoen. Zorginstituut Nederland beheert en ontwikkelt de iStandaarden zodat softwareleveranciers er goed mee kunnen werken.

Kunstwerk

De feestelijke uitreiking vond 27 maart plaats bij Kunstatelier Odion in Purmerend. Bij Odion helpen ze kinderen en volwassenen met een beperking om iedere dag zo plezierig mogelijk te maken. Kunstatelier Odion is dit jaar de winnaar van de Groene Vink ontwerpwedstrijd.

Trots

Marlies Herrebout (productowner Wigo4it) nam het kunstwerk in ontvangst. Marlies: "Dit is al de vierde keer dat we deze waardering krijgen. De scrumteams van domein Zorg hebben samen met de gemeenten weer hard gewerkt om het berichtenverkeer tussen gemeenten en zorgaanbieders aan de nieuwste standaard te laten voldoen. Deze Groene Vink is een mooi resultaat en daar zijn we trots op!"

Lees meer over de zorgapplicatie van Wigo4it

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,larissa zegveld,standaardisering
Blog: @overheid.nl

Directeur Larissa Zegveld blogt dit keer in iBestuur over herkenbare overheids-urls. Burgers zouden daarmee erg geholpen zijn.

lees meer
Tags: burger centraal,larissa zegveld,standaardisering
Blog: Standaardisatie is een must

'Het gebruik van standaarden door de overheid is ook van groot belang voor burgers.'

lees meer
Tags: samenwerking,standaardisering
Larissa Zegveld nieuwe voorzitter van Forum Standaardisatie

Wigo4it directeur Larissa Zegveld is door Raymond Knops, Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, benoemd tot voorzitter van het Forum Standaardisatie.

lees meer