Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Wigo4it. Volg ons ook op Twitter.

Tags: Actueel

Wigo4it ondersteunt Rotterdam bij papierloos werken

Wigo4it ondersteunt de gemeente Rotterdam bij het papierloos en zaakgericht werken. Sinds begin februari maakt de eerste afdeling gebruik van het Rotterdams Digitaal Dossier (RDD) met documenten uit Socrates, het systeem van Werk & Inkomen.

Hiermee kan de professional een volledig digitaal klantdossier opbouwen. Dit maakt de informatie-uitwisseling tussen gemeente, burgers en bedrijven efficiënter.

Projectleider Bas Kooter: “Wigo4it en Rotterdam hebben gezamenlijk de eerste stap gezet. We streven ernaar om medio mei van dit jaar de volledige functionaliteit in productie te hebben. Dat zijn 1.7 miljoen digitale documenten per jaar. Een forse bijdrage dus aan het papierloos werken.”

Voordat de koppeling in gebruik is genomen, is er binnen de gemeente een uitgebreid onderzoek geweest door de archiefinspectie, deze leverde een positief advies op. Vervanging van papier door digitale documenten is daarmee bekrachtigd.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Wigo4it. Volg ons ook op Twitter.

Tags: Actueel
Hoe gaat Wigo4it om met datacenterbeheer

In de beginjaren van Wigo4it deden we ons datacenterbeheer zelf. In 2014 was het tijd voor een professionaliseringsslag. Sindsdien werken we samen met een professioneel datacenter. Lees er meer over in deze Referentiecase van Dataplace.

lees meer
Tags: Actueel,Coöperatie,Film
De praktijk van samen organiseren in de G4

Op 5 april verzorgden G4/Wigo4it een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Bekijk het filmpje over de workshop en kom meer te weten over hoe de G4 en Wigo4it samen organiseren in de praktijk.

lees meer
Tags: Actueel,Directie
Kom naar onze workshop tijdens congres Samen Organiseren van VNG/KING

Op 5 april verzorgen we een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Wil je meer weten over de praktijk van samen organiseren in de G4? Kom naar onze workshop van 12.30-13.20, locatie De Fabrique in Maarssen/Utrecht zaal Havenmeester.

 

lees meer