Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: jeugdzorg,domein zorg,standaardisering,wmo

Wigo4it neemt Groene Vink in ontvangst

GroeneVink

Wigo4it nam voor de derde keer op rij de groene vink in ontvangst, uitgereikt door het Zorginstituut Nederland. Wigo4it ontvangt deze erkenning omdat de software die is opgeleverd voor het project Zorg voldoet aan de nieuwste standaard van informatie-uitwisseling, de i-standaarden. Hiermee dragen wij bij aan betere informatievoorziening en lagere administratieve lasten in de zorg (WMO en Jeugdwet).

Kwaliteitsborging

De Groene Vink is een kwaliteitsborging voor softwareleveranciers die werken met iStandaarden. Het geeft de zekerheid dat de berichten die binnen hun softwaresysteem gegenereerd worden, in orde zijn.

Kunstwerk

De feestelijke uitreiking vond plaats bij CRE8, een winkel en sociale werkplaats in het centrum van Amsterdam waar alles draait om digitaal fabriceren, zoals 3D-printen en lasersnijden. In samenwerking met Stichting Streetcornerwork worden bij CRE8 jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid en klaargestoomd voor maatschappelijke zelfstandigheid.

Trots

Marlies Herrebout (productowner Wigo4it) en Afief Sjukur namen het kunstwerk in ontvangst. Marlies: "De afgelopen maanden hebben de scrumteams van domein Zorg samen met de gemeenten hard gewerkt om het berichtenverkeer tussen gemeenten en zorgaanbieders weer aan de nieuwe standaard 2.2 te laten voldoen. Het behalen van de Groene Vink is een mooi resultaat waar we trots op zijn!"

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: domein zorg,standaardisering
Wigo4it neemt Groene Vink in ontvangst

Wigo4it ontvangt deze erkenning omdat de software die is opgeleverd voor het project Zorg voldoet aan de nieuwste standaard van informatie-uitwisseling.

lees meer
Tags: domein zorg
Wigo4it neemt Groene Vink in ontvangst

Gisterenmiddag nam Wigo4it de Groene Vink in ontvangst, uitgereikt door het Zorginstituut Nederland.

lees meer