Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Wethouder Struijvenberg van Rotterdam bezoekt Wigo4it

Vrijdagmiddag 5 februari bracht wethouder Struijvenberg van Rotterdam een bezoek aan Wigo4it. Centraal stonden de vragen: hoe kom je van (stedelijk) beleid naar ICT-ondersteuning en welke innovaties realiseren we het met het Innovatieprogramma (PPI)? Dit is toegelicht aan de hand van een aantal voorbeelden uit het domein Werk.

Innovaties

In de presentatie die Wigo4it gaf, kreeg de wethouder een indruk van de innovaties in het sociaal domein. Onder andere hoe Wigo4it toewerkt naar tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Ook het terugdringen van administratieve handelingen sprak hem aan.

Rondleiding

Het werd de wethouder ook duidelijk dat we aan het innoveren zijn, maar dat ‘gewone’ dingen ook doorgaan, zoals de invoering van de wet Taaleis. Aan het einde van het bezoek kreeg de wethouder nog een rondleiding door het pand in Den Haag en kon hij op de werkvloer zien hoe er wordt gewerkt met de scrum methodiek.

Op de foto van links naar rechts: Evelien Fick (productrelatiemanager Wigo4it), Benne Holwerda (adviseur informatiemanagement Rotterdam), wethouder Struijvenberg van Rotterdam, Hessel Westera (adjunct directeur Wigo4it), Hans Mulder (Product owner), Marcel Vermeulen (programmamanager PPI) en Peter Rijken (communicatieadviseur PPI).

terug naar overzicht