Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,digitaal ontmoetingsplein,samenwerking,sociaal domein

We bouwen voort op 2017

Bestuur Wigo4it

Het jaar 2017 ligt bijna achter ons. Wat hebben Wigo4it en de G4 samen bereikt? En hoe belangrijk wordt 2018? Larissa Zegveld (eerste van rechts op de foto, algemeen directeur Wigo4it) en Vincent Roozen (tweede van links op de foto, directeur Werk & Inkomen Rotterdam en bestuursvoorzitter Wigo4it) kijken terug en vooruit.  

In 2017 hebben we een stap gezet naar betere dienstverlening

Larissa: “Dat klopt zeker. Het afgelopen jaar waren onze applicaties 99,92% van de tijd beschikbaar voor de gebruiker. En we hebben die applicaties in totaal 42 keer voorzien van een nieuwe release. Daardoor waren die zowel wettelijk als technologisch up-to-date.

Ook hebben we dit jaar concreet benoemd wat we in 2025 bereikt willen hebben. Dat geeft ons een helder perspectief. De essentie is dat we nóg meer dan voorheen de mens centraal zetten. Het lijkt mij geweldig als we met elkaar de stap zetten naar een digitaal ontmoetingsplein, waar alles van de overheid beschikbaar is voor burgers bij één loket. Dat is mijn kijk op de overheid en die kans hebben we, om dat te realiseren. Ik heb gemerkt dat dat beeld bij meer mensen leeft..”  

Vincent: “ We waren in 2017 met elkaar aan het werk aan ingewikkelde en nieuwe IT-vraagstukken. We moeten nog flink aan de bak, bijvoorbeeld met innovatie waarmee we de burger nog meer direct ondersteunen bij self-service. Het enige wat uiteindelijk telt is dat we producten opleveren waar de burger beter van wordt en waar de medewerker vrolijk van wordt.”

2018 wordt een cruciaal jaar

Larissa: “In 2018 zorgen we dat de basis op orde is, zodat we kunnen werken aan diensten voor burgers. En zodat we onze dienstverlening beschikbaar kunnen maken voor meer gemeenten. Daarnaast is 2018 voor mij het jaar waarin we meer zichtbaar worden om met onze ervaring met tien jaar samenwerken anderen gemeenten ook verder te helpen. Bovendien is landelijk de beweging in gang gezet om ook als samenwerkingsverbanden naar elkaar toe te groeien. We zijn niet gewend om onszelf in de spotlights te zetten, dus dat is best spannend. Maar we boeken mooie, inhoudelijke resultaten die ook van betekenis kunnen zijn voor andere gemeenten en collega’s. Dat mogen we echt meer laten zien!”  

Vincent: “Klopt, 2018 wordt wat mij betreft cruciaal. 2018 wordt voor ons als gemeente interessant vanwege de gemeenteraadsverkiezingen. Misschien krijgen we te maken met andere politieke partijen, met andere visies. Wat gaan de nieuwe colleges vragen van de sociale diensten? Het wordt een spannend jaar. We bouwen voort op 2017, met prestaties waar we trots op mogen zijn!”terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,digitalisering
Op naar Nederland 2.0

Werk als overheid samen met experts, geïnteresseerde burgers en met bedrijven. Stap uit de ivoren toren. Wees transparant en handel op basis van vertrouwen

lees meer
Tags: digitaal ontmoetingsplein,digital me
Naar een digitaal ontmoetingsplein

Maak kennis met Katja: een 28-jarige net gescheiden moeder van wie de WW-uitkering binnenkort eindigt.

lees meer
Tags: applicatiebeheer,burger centraal,edison,gebruiker centraal,gemeentelijke samenwerking
Kwetsbare burgers moeten op ons kunnen vertrouwen

Als Applicatiebeheerder bij Wigo4it zorg ik ervoor dat kwetsbare burgers onze applicaties probleemloos kunnen gebruiken.

lees meer