Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein,innovatie

De 3 redenen waarom Wigo4it lid is van de Dutch Innovation Community

Dutch Innovation Factory pand Zoetermeer

Sinds 1 augustus is Wigo4it onderdeel van de Dutch Innovation Community. In deze community zijn ict'ers en innovators uit Zuid-Holland verenigd. De community draait om ontmoeten, onderzoeken, ondernemen en onderwijs. Het doel is kennisuitwisseling, zowel tussen bedrijven, als met de IT studenten van de Haage Hogeschool. En het toepassen van die kennis, bijvoorbeeld in een van de innovatielabs.

Eerste overheidsorganisatie

De community is gevestigd in de Dutch Innovation Factory, een oude margarinefabriek aan de rand van Zoetermeer. De 'fabriek' is onderdeel van de Dutch Innovation Park waar het bedrijfsleven en student elkaar vinden. In het park is de Haagse Hogeschool gevestigd, net als oa. Siemens, Atos en Nokia. Naast alle studenten van de Haage Hogeschool, bestaan de leden uit organisaties met een expertise op het gebied van: privacy, gaming, security en apps. Wigo4it treedt toe als eerste publieke organisatie.

De 3 redenen

Benne Holwerda, adjunct-directeur Wigo4it legt uit om welke drie redenen Wigo4it is lid geworden van de community:

1. Innovatiekennis vergroten

"De visie van het Digitaal ontmoetingsplein is een innovatief concept. Het Digitaal ontmoetingsplein zien we voor ons als een digitale plek waar burgers vragen kunnen stellen aan elkaar én aan de overheid. De overheid levert als één van de partijen informatie aan dat platform, net als het maatschappelijk middenveld en commerciële partijen. Om deze visie uit te werken, vraagt dat om verbreding van onze innovatieve kennis en ervaring.

2. Samenwerking

De tweede reden is samenwerking. "We bouwen dit plein graag samen met anderen. We kijken ernaar uit om te leren van de andere communityleden. Omdat dit organisaties zijn met ervaring buiten de overheid, die vaak al verder zijn met innovatieve concepten, geeft het ons de mogelijkheid om te leren van bewezen technieken."

3. Frisse blik van studenten

"Tot slot verwachten we dat samenwerken met studenten niet alleen onze eigen organisatie verder brengt, maar ook de studenten laat inzien dat er binnen de gehele publieke sector mooie uitdagingen liggen die vragen om hun frisse blik."

Innovatielab

In de Factory is plek voor een innovatielab. Een innovatielab biedt de kans om in een pilotvorm te werken aan innovatie binnen de overheid. Door een apart lab neer te zetten, kan een organisatie experimenteren en leren. In de labs werken ondernemers en studenten samen om oplossingen voor de toekomst te ontwikkelen. Wigo4it onderzoekt samen met de G4 en anderen uit haar netwerk of zij samen een innovatielab kunnen inrichten.

Welkom in de wereld van de Dutch Innovation Factory

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,digitalisering,innovatie,statushouders
Wigo4it ontwikkelt statushoudersapp

De NLapp voor asielzoekers en statushouders is vandaag gelanceerd in Amsterdam. Het is de eerste digitale, centrale plek in Nederland waar informatie gebundeld én in meerdere talen wordt aangeboden.

lees meer
Tags: digitaal ontmoetingsplein
Praatplaat

Stel je nu toch eens voor: een digitaal ontmoetingsplein waar burgers, overheden én marktpartijen elkaar vinden voor álles wat ze nodig hebben. Download de praatplaat en vul aan!

lees meer
Tags: burger ,burger centraal,digitaal ontmoetingsplein,digitalisering
Artikel: Op weg naar een digitaal ontmoetingsplein

‘De burger is er niet mee gediend als iedereen in zijn eigen koker blijft zitten’ staat boven aan een artikel in iBestuur. Voor het artikel zijn onder andere Larissa Zegveld (algemeen directeur Wigo4it) en Benne Holwerda (adjunct directeur Wigo4it) geïnterviewd.

lees meer