Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein,innovatie

De 3 redenen waarom Wigo4it lid is van de Dutch Innovation Community

Dutch Innovation Factory pand Zoetermeer

Sinds 1 augustus is Wigo4it onderdeel van de Dutch Innovation Community. In deze community zijn ict'ers en innovators uit Zuid-Holland verenigd. De community draait om ontmoeten, onderzoeken, ondernemen en onderwijs. Het doel is kennisuitwisseling, zowel tussen bedrijven, als met de IT studenten van de Haage Hogeschool. En het toepassen van die kennis, bijvoorbeeld in een van de innovatielabs.

Eerste overheidsorganisatie

De community is gevestigd in de Dutch Innovation Factory, een oude margarinefabriek aan de rand van Zoetermeer. De 'fabriek' is onderdeel van de Dutch Innovation Park waar het bedrijfsleven en student elkaar vinden. In het park is de Haagse Hogeschool gevestigd, net als oa. Siemens, Atos en Nokia. Naast alle studenten van de Haage Hogeschool, bestaan de leden uit organisaties met een expertise op het gebied van: privacy, gaming, security en apps. Wigo4it treedt toe als eerste publieke organisatie.

De 3 redenen

Benne Holwerda, adjunct-directeur Wigo4it legt uit om welke drie redenen Wigo4it is lid geworden van de community:

1. Innovatiekennis vergroten

"De visie van het Digitaal ontmoetingsplein is een innovatief concept. Het Digitaal ontmoetingsplein zien we voor ons als een digitale plek waar burgers vragen kunnen stellen aan elkaar én aan de overheid. De overheid levert als één van de partijen informatie aan dat platform, net als het maatschappelijk middenveld en commerciële partijen. Om deze visie uit te werken, vraagt dat om verbreding van onze innovatieve kennis en ervaring.

2. Samenwerking

De tweede reden is samenwerking. "We bouwen dit plein graag samen met anderen. We kijken ernaar uit om te leren van de andere communityleden. Omdat dit organisaties zijn met ervaring buiten de overheid, die vaak al verder zijn met innovatieve concepten, geeft het ons de mogelijkheid om te leren van bewezen technieken."

3. Frisse blik van studenten

"Tot slot verwachten we dat samenwerken met studenten niet alleen onze eigen organisatie verder brengt, maar ook de studenten laat inzien dat er binnen de gehele publieke sector mooie uitdagingen liggen die vragen om hun frisse blik."

Innovatielab

In de Factory is plek voor een innovatielab. Een innovatielab biedt de kans om in een pilotvorm te werken aan innovatie binnen de overheid. Door een apart lab neer te zetten, kan een organisatie experimenteren en leren. In de labs werken ondernemers en studenten samen om oplossingen voor de toekomst te ontwikkelen. Wigo4it onderzoekt samen met de G4 en anderen uit haar netwerk of zij samen een innovatielab kunnen inrichten.

Welkom in de wereld van de Dutch Innovation Factory

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein,digital me
Naar een digitaal ontmoetingsplein

Maak kennis met Katja: een 28-jarige net gescheiden moeder van wie de WW-uitkering binnenkort eindigt.

lees meer
Tags: burger centraal,common ground,digitaal ontmoetingsplein,digitalisering,informatiesamenleving
Blog Nieuw ecosysteem

Een nieuw jaar, een nieuw decennium. Wat gaat dat ons brengen? De digitale revolutie dendert onverminderd voort. Het is niet onverstandig daarop voorbereid te zijn, zelfs al weten we niet precies waarop.

lees meer
Tags: digitalisering,innovatie,nlapp,samenwerking,statushouders
NL-app voor statushouders is teamprestatie

Begin dit jaar werd de NLapp voor asielzoekers en statushouders gelanceerd in Amsterdam. Benne Holwerda kijkt in een interview voor iBestuur terug op dit ontwikkelproces.

lees meer