Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Verhuizing datacenter geslaagd

Met de verhuizing van Wigo4it naar Stichthage bleef de locatie aan de Fruitweg bijna leeg achter. Bijna, want in het pand draaide tot vorige week vrijdag nog 1 van de 2 datacenters van Wigo4it. Na maanden voorbereiding is het datacentrum afgelopen weekend verhuisd naar Rotterdam. Projectmanager Fons de Jong: “Het was een flinke klus die met een team van zo’n 20 man succesvol is volbracht”.

Continuïteit 

Verhuizen kan heel simpel zijn: dozen inpakken, in de verhuiswagen laden en op de nieuwe locatie weer alles lossen en uitpakken. “De verhuizing van een datacentrum gaat er toch echt anders aan toe”, benadrukt Fons. “We zijn al maanden aan het voorbereiden. Dat is nodig, want de verhuizing naar Rotterdam moest zo soepel mogelijk verlopen. We moeten natuurlijk voorkomen dat apparaten beschadigd raken en de continuïteit van onze klanten waarborgen.”

Generale repetitie

Het belangrijkste dat er moest gebeuren, was het aanleggen van de juiste infrastructuur in het nieuwe datacentrum. “We moesten alle apparatuur direct aan kunnen sluiten. Alle kabels en aansluitingen zijn doorgemeten en getest." 

In aanloop naar D-Day heeft het team de verhuizing al een keer helemaal geoefend tijdens een generale repetitie. Fons: “Een heel datacentrum uit zetten doe je niet elke dag. Alle apparatuur moet bijvoorbeeld in een bepaalde volgorde worden uitgezet. Ook wilden we ontdekken wat dit met de apparaten doet. Als we servers en harde schijven die continu draaien ineens uitzetten, kunnen ze stuk gaan. Daar wilden we niet tijdens de verhuisdag pas achterkomen.
De verhuisdagen verliepen volgens een vast tijdschema. Iedereen wist precies wanneer hij wat moest doen. Ja, je kunt het best vergelijken met een militaire operatie.”

Op volle toeren

Hoe groot de verhuizing ook was, alles is volgens plan verlopen. De klanten bij de G4 hebben op zondag alles uitgebreid getest. Het datacentrum draait weer op volle toeren. Een prestatie waar Fons en het volledige team van Technisch Beheer trots op is!

Bekijk het fotoverslag op onze Facebookpagina (ook zonder Facebookaccount te bekijken). 

terug naar overzicht