Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: ux,vacature

Vacature UI/UX designer

Word jij er blij van als je in een klein UX expert team UX kan inbedden in een overheidsorganisatie met hun eigen UX gilde? Dan ben jij de nieuwe UI/UX designer van Wigo4it!

Wat ga je precies doen

 • Je ontwerpt het UI design voor het burgerportaal van Werk & Inkomen en andere burgergerichte innovaties.
 • Je maakt concepten, wireframes, user flows, detailontwerpen, functionele ontwerpen, low- en high-fidelity prototypes en UI ontwerpen.
 • Je ontwerpt nieuwe componenten voor de UI library (GIWI).
 • Je neemt vanuit UX perspectief deel aan Google Design Sprints en zorgt dat er snel prototypes worden gemaakt.
 • Jij denkt goed na en door over gebruikersbelevingen, rekening houdend met verschillende kanalen en devices.
 • Je gebruikt user-centered technieken als het ontwikkelen van user journeys, cardsorting, usability-onderzoek, et cetera, in samenwerking met de UX researcher en domeinspecialisten van de vier grote gemeenten.
 • Je vindt het leuk om workshops te organiseren en je ontwerpen op een aansprekende manier te presenteren aan de stakeholders.

Waar ga je werken

Wigo4it is een overheidscoöperatie van de vier grote steden in Nederland (G4). Samen realiseren die steden een portaal voor burgers en professionals: de klanten en de medewerkers van de diensten Werk & Inkomen in de G4.

Het portaal biedt burgers (en bedrijven) de mogelijkheid om zelf vanuit huis zaken aan te vragen, hun dossier in te zien, wijzigingen door te geven, et cetera. Voor professionals biedt het een nieuwe werkwijze in hun backoffice. Zij hebben hiermee toegang tot het werk-, inkomens- en voorzieningendossier van hun klanten. Het portaal vervangt (op termijn) de bestaande applicaties van Wigo4it en de bestaande e-formulieren van de diensten Werk & Inkomen. Het toekomstbeeld: een digitaal ontmoetingsplein waar burgers, overheden én marktpartijen elkaar vinden voor álles wat ze nodig hebben, informatie en voorzieningen delen en samen zorgen voor meer zelfredzaamheid.

Wigo4it heeft UX-ambitie

Doorslaggevend voor de ambities van Wigo4it is het ontwerpen en regisseren van een excellente user experience. Het gaat om een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger. De afgelopen jaren heeft Wigo4it goede ervaringen opgedaan met externe UX designers; nu is het moment aangebroken om een eigen UX team te gaan inrichten.

Je werkt vanuit de afdeling ontwikkeling samen met een lead UX strategist, product owners, businessanalisten en domeinspecialisten van de vier grote gemeenten. Met dit team worden de wensen en behoeften van de gemeenten en burgers vertaald in gebruiksvriendelijke oplossingen. Ook wordt er kennis uitgewisseld met het UX gilde. De standplaats is centrum Den Haag.

Wat hebben we je te bieden

 • Een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.
 • Flexibel werken in hartje Den Haag met 150 collega’s, acht scrumteams, één UX gilde en één UX expert team.
 • Werken bij een dynamische organisatie die de komende jaren hard gaat groeien, met een sociaal-maatschappelijke rol.
 • Uitgebreide opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, zoals vakinhoudelijke en softskill-trainingen en er is veel aandacht voor kennisdeling.
 • Een goed salaris, een zelf samen te stellen arbeidsvoorwaardenpakket (mogelijkheid verlofdagen bij te kopen, te verkopen of te ruilen voor studiefaciliteiten of een fiets).
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.

Wat heb jij ons te bieden

 • Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding op het gebied van digital/interaction/experience/visual design en minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Aantoonbare ervaring met ontwerpen (portfolio).
 • Ervaring met agile/scrum werken.
 • Ervaring met Sketch & InVision, responsive design en toegankelijkheidsrichtlijnen.
 • Communicatief sterk, organisatiesensitief, overtuigingskracht, vakgedreven, flexibel, creatief, inspirator, zelfstandig, een teamspeler en mensgericht.

De werving en selectie gebeurt door Informaat. Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatie met motivatie, cv en portfolio naar jobs@informaat.nl. Heb je eerst vragen, bel of mail gerust naar Silje Harthoorn, senior UX-recruiter bij Informaat: 035-5431222 of silje.harthoorn@informaat.nl.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: ux-design,data,gebruiker centraal,toegankelijkheid,ux
Blog Bouwen mét burgers

Data-gedreven UX verbetert onze dienstverlening, stelt Larissa Zegveld in haar blog.

lees meer
Tags: leesvaardigheid,standaardisering,toegankelijkheid,ux
Samen aan de slag voor een inclusieve, toegankelijke overheid

Dat de ‘Week van de Toegankelijkheid’ geen overbodig luxe is, blijkt uit de cijfers. In Nederland zijn er circa vier (!) miljoen mensen onvoldoende digitaal vaardig. Tijd voor actie, vindt Larissa Zegveld, voorzitter van Forum Standaardisatie. en algemeen directeur bij Wigo4it.

lees meer
Tags: domein zorg,gebruiker centraal,ux
Vraag de gebruiker wat écht nodig is

Anne is informatieanalist bij het domein zorg. Ze gaat samen met gebruikers, de mensen die met de software werken, op zoek naar de vraag achter de vraag. We vroegen haar naar haar Wigo4it-verhaal.

lees meer