Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature

Vacature T-shaped Tester

Vacature tester
Door de applicaties die we met jouw hulp leveren, dragen we bij aan de informatievoorziening van de vier grootste gemeenten van Nederland. Maak jij het verschil?

Hoe? Als Senior T-Shaped Tester

Waarom? Bij Wigo4it werk mee je aan het verbeteren van techniek, informatievoorziening en dienstverlening die mensen echt verder helpt.

Waar? In het centrum van Den Haag

Met wie? Het Acceptatietestteam, Analisten, Ontwikkelaars, Beheerders en de Testmaster.

Jouw technische talent zorgt ervoor dat de functionaliteiten van onze applicaties zo goed mogelijk voldoen aan de klantverwachting. Help jij mee met jouw kennis?

Over ons

Wigo4it bouwt samen met gemeenten aan een duurzame en betrouwbare informatievoorziening. Wij werken als samenwerkingspartner aan innovaties in het sociaal domein. Vanuit een gedeeld belang: een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger. De afdeling Ontwikkeling vernieuwt en verbetert dagelijks onze applicaties. De multidisciplinaire teams werken aan de software op een Scrum en Agile manier. Zo kunnen we dertien keer per jaar nieuwe functionaliteiten opleveren en snel inspelen op wat gemeenten nodig hebben.

De afdeling Ontwikkeling vernieuwt en verbetert dagelijks onze applicaties. De multidisciplinaire teams werken aan de software op een scrum en agile-manier. Zo kunnen wij dertien keer per jaar nieuwe functionaliteiten opleveren en snel inspelen op wat gemeenten nodig hebben

Wat verwachten wij van jou?

Als senior Tester ben je verantwoordelijk voor het testen van applicaties in de volle breedte. Je draagt actief bij aan het verbeteren van de testprocessen en de teststrategie. Hierbij maak je gebruik van ontwikkelsystemen als Visual Studio en administratieprogramma Topdesk. Iedere dag een uitdaging? Dat is mogelijk! Je neemt deel aan projecten, in- en externe overleggen, werkgroepen en onderzoeken.

Jij draagt bij aan het succes van de sociale diensten door het:

 • opstellen van testscripts, op basis van functionele beschrijvingen in de use-case, waarbij je gebruikmaakt van T-map;
 • reviewen van de use-case en het controleren van testomgevingen: je beoordeelt deze en geeft feedback aan analisten en ontwikkelaars;
 • uitvoeren van testscripts gedurende de ontwikkel- en systeemintegratietestperiode en het documenteren van testplannen;
 • inschatten van de impact en risico’s van werkzaamheden bij het opstellen van het testplan – voornamelijk binnen projecten;
 • ondersteunen van ontwikkelaars bij het samenstellen van testsets en testdata en deze up-to-date houden.

Dit ben jij

Een grote, kwetsbare groep in onze samenleving is afhankelijk van de diensten die Wigo4it de gemeenten levert. Het is dus van groot belang dat die dienstverlening met de grootste zorg wordt ontwikkeld en beheerd. Daarom zoeken wij iemand die nauwkeurig werkt en kan plannen en organiseren als geen ander. Je weet problemen te onderzoeken, ontleden en in de praktijk op te lossen. Met overtuigingskracht weet je voordelen voor klanten aan te stippen. Liefst voer je dit meteen door in de praktijk. Door je goede communicatieskills werk je graag samen met collega’s, kun je je gemakkelijk schriftelijk uitdrukken en streef je daarbij – ook zelfstandig – naar de beste resultaten.

 Reageer meteen als je beschikt over:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Meer dan 5 jaren ervaring met testmethodes (T-map/Testframe) en testtechnieken
 • Kennis van webservices en ervaring met SoapUI
 • Meer jarige ervaring met geautomatiseerd testen, bij voorkeur in een Windows.NET omgeving
 • Ervaring in Agile/Scrum ontwikkelingsmethodieken en Service Oriented Architecture
 • software development (programmeren) is een pré.

Dit mag je van ons verwachten

Wij bieden deze functie een vast dienstverband met een contract voor onbepaalde tijd. Je werkt 36-40 uur en verdient een salaris tussen de €2800 en €4200 euro. Werken bij Wigo4it betekent flexibel werken in het centrum van Den Haag, in een unieke organisatie en met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris, een flexibele werkplek en tal van ontwikkelmogelijkheden.

Solliciteer direct

Stuur je motivatie met cv via de ''Solliciteer'' button. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met P&O@wigo4it.nl

Kom ook werken bij Wigo4it

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature
Vacature Technisch Beheerder CRM

Wend jij jouw professionele deskundigheid in technisch beheer aan voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacature: Dynamics CRM configurator

Zet jij jouw professionele expertise en kennis van softwareontwikkeling in voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacture DBA senior

Weet jij alles van database beheer en SQL Server en Oracle omgevingen? Ben of ken jij de senior DBA'er die wij zoeken? Lees de vacature en reageer direct.

lees meer