Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature

Vacature Releasemanager

Vacature releasemanager
Ben jij de releasemanager die onze IT-operatie wendbaarder houdt en helpt verbeteren?

Hoe? Als release manager zorg je voor de release van nieuwe softwareversies.
Waarom? De sociale dienst wordt steeds digitaler en gemeenten zijn afhankelijk van de interne ICT-infrastructuur. Daarom is het belangrijk dat Wigo4it voldoende inspanningen levert om ervoor te zorgen dat het implementeren van nieuwe software en hardware niet ten koste gaat van stabiliteit en kwaliteit van de ICT-structuur.
Met wie? Samen met onze testcoördinatoren, de coördinator acceptatietest van de G4, functioneel beheer, scrumteams en technisch beheer.

Over ons

Wigo4it bouwt samen met gemeenten aan een duurzame en betrouwbare informatievoorziening. Wigo4it werkt als samenwerkingspartner aan innovaties in het sociale domein. Dat doet zij vanuit een gedeeld belang: een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger.

De afdeling Operations zorgt dat onze applicaties ongestoord functioneren. Dat doen zij onder andere door het verlenen van klantenservice, het structureren van de beheerprocessen en het dagelijks onderhoud aan onze hardware en onderliggende architectuur.

Wat verwachten wij van jou?

Van een releasemanager wordt verwacht dat die de distributie van nieuwe programmatuur plant en uitvoert, zonder dat dat ten koste gaat van de productieomgeving. Je focus ligt op een distributieomgeving, waarbij ‘roll out’ van nieuwe software een complex proces is.

Jij boekt succes door:

  • De implementatie van releases te plannen en te begeleiden· het release-managementproces (RM-proces) uit te dragen en bewustwording te creëren bij de gebruikersorganisatie, de IT-organisatie en bij leveranciers.
  • Periodiek het RM-proces en de documentatie te evalueren en op basis daarvan verbetervoorstellen te doen en adviezen op te stellen en te geven voor de inrichting van dat proces.
  • Zorg te dragen voor procescontrole en kwaliteitsbewaking van het RM-proces.
  • Het waar nodig op eigen initiatief betrekken van het management van Wigo4it bij problemen en verbeteringen, zorg te dragen voor de voortgangsbewaking van releases.
  • Het beoordelen van wijzigingsverzoeken, systeemwijzigingen en releases met hoog impact en/of risico.
  • Te rapporteren over effectiviteit en efficiëntie van activiteiten binnen de releaseprocessen en door de procedures van deze processen te onderhouden.
  • Te participeren in projecten, in- en externe overlegsituaties, werkgroepen, onderzoeken etc.

Dit ben jij!

Als releasemanager ben jij een belangrijke schakel tussen Wigo4it en de gemeenten. Jij zorgt ervoor dat onze releases soepel en vlekkeloos verlopen. Je zorgt voor rust en voor duidelijke communicatie over releases en wijzigingen. Je bent communicatief sterk en stressbestendig. Je bent in staat om op basis van argumenten anderen te overtuigen. Je hebt geen moeite met een vijfdaags werkrooster waarin je structureel één avond werkt.

Dit maakt jou echt onmisbaar als release manager:

  • HBO werk- en denkniveau en drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Dit mag je van ons verwachten

Werken bij Wigo4it betekent flexibel werken in het centrum van Den Haag, in een unieke organisatie en met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris, een flexibele werkplek en tal van ontwikkelmogelijkheden.

Kijk op onze website www.wigo4it.nl/werken-bij en ontmoet je nieuwe collega’s die in korte filmpjes vertellen wat het werken bij Wigo4it zo leuk maakt.

Geïnteresseerd? Solliciteer direct

Stuur je motivatie en cv met de ''Solliciteer''-button. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met PenO@wigo4it.nl.

Kom ook werken bij Wigo4it:

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature
Vacature Technisch Beheerder CRM

Wend jij jouw professionele deskundigheid in technisch beheer aan voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacature: Dynamics CRM configurator

Zet jij jouw professionele expertise en kennis van softwareontwikkeling in voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacture DBA senior

Weet jij alles van database beheer en SQL Server en Oracle omgevingen? Ben of ken jij de senior DBA'er die wij zoeken? Lees de vacature en reageer direct.

lees meer