Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature

Vacature Kwaliteitsmanager


Werk jij graag bij een organisatie met maatschappelijke meerwaarde die volop in beweging is? Combineer jij een gedegen kennis van kwaliteitsmanagement (in ruime zin) met een praktische instelling om de kwaliteit van producten en processen te verbeteren? Ken je het belang van volwassen kwaliteitsmanagement voor een IT-organisatie? Zie jij de meerwaarde van riskbased audit en het gebruik van een control framework? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe kwaliteitsmanager.

Hoe? Als kwaliteitsmanager

Waarom? Op een hoger plan brengen van kwaliteitsmanagement, compliance, security en privacy en de bijbehorende management processen, en zo bij te dragen aan de kwaliteit van ons voortbrengingsproces, het borgen van de basisdienstverlening en het behalen van de strategische doelstellingen van Wigo4it.

Met wie? Samen met managers en medewerkers binnen Wigo4it, je medewerkers binnen het team Processen & Kwaliteit, de architectuurfunctie, portfoliomanagement, de collega’s uit de G4 en externe auditors. 

Over ons 

Wigo4it bouwt samen met gemeenten aan een duurzame en betrouwbare informatievoorziening. Wij werken als samenwerkingspartner aan innovaties in het sociaal domein. Vanuit een gedeeld belang: een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger.

Het team Processen & Kwaliteit heeft binnen de organisatie een tweedelijnsrol, om de lijnafdelingen binnen Wigo4it te helpen en te adviseren over de borging en verbetering van processen en de kwaliteit van hun producten, zodat zij meer en meer gaan voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden (vanuit ons interne kwaliteitsbeleid dan wel vanuit wet- en regelgeving of afspraken met de G4).

Als kwaliteitsmanager geef je leiding aan het team Processen & Kwaliteit, waar ook de adviseurs kwaliteit, de risicomanager, de security officer en de functionaris voor de gegevensbescherming/privacy officer werkzaam zijn. 

Wat verwachten wij van jou?

Als kwaliteitsmanager moet je op strategisch/tactisch niveau kunnen opereren. Jij bent degene die samen met je team de organisatie de spiegel voorhoudt, die analyseert en helpt voorspellen hoe goed de prestaties morgen zullen zijn. Je bent de hoeder van het kwaliteitsbeleid en –systeem binnen Wigo4it en eigenaar van het risicomanagementproces. Tegelijkertijd verwachten we dat je ook operationeel de handen uit de mouwen steekt en de organisatie op alle mogelijke manieren helpt in de continue verbetermodus te komen en te blijven. Je bent betrokken bij de werkvloer en weet wat er speelt, waardoor je gericht advies kunt geven aan afdelingen en teams om de kwaliteit te verhogen. Je geeft op een verbindende en coachende manier leiding aan het team processen en kwaliteit en brengt het team op een hoger plan. 

Jij boekt succes door:

 • Verantwoordelijk te zijn voor het doorontwikkelen van het kwaliteitsbeleid en -systeem voor de processen, procedures en producten. Daarnaast sta je aan de lat voor het ontwerpen en implementeren van het systeem om vroegtijdig risico’s en issues in de uitvoering te kunnen signaleren en de negatieve effecten hiervan te bestrijden.
 • De organisatie te ondersteunen bij het implementeren van het denken en werken in termen van kwaliteit en risicobeheersing.
 • Leidinggevenden en medewerkers te helpen met standaardisatie en borging en periodiek af te stemmen met de portefeuillehouder kwaliteits- en risicomanagement in de directie.
 • Een auditplan te ontwerpen en coördineren, gebaseerd op de strategische doelen van de organisatie. Ook toets je de uitvoering van dit plan. Op programma/projectniveau ondersteun je het maken van een audit- en reviewplan en de uitvoering daarvan.
 • Het controlframework van Wigo4it verder te ontwikkelen. Je gebruikt het framework om toetsing en verantwoording zo effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren.
 • Rapportage aan proceseigenaren en leidinggevenden te verzorgen over compliance. Je signaleert over zaken die het behalen van de strategische doelstellingen dichterbij dan wel in gevaar brengen. Je doet voorstellen voor verbeteringen of risico mitigerende maatregelen. Waar nuttig dan wel nodig doe je dit over de projecten en programma’s heen.
 • Beheer van het auditprogramma en het risicoregister en onderhoudt van het kwaliteits-handboek. Coaching van de medewerkers van het team Processen & Kwaliteit, zodat zij effectiever hun 2e lijns-rol kunnen innemen. Je bouwt actief aan de synergie en volwassenheid van het team.

Dit ben jij!

Als kwaliteitsmanager ben jij voor het management en de directie het kwaliteits- en compliance-geweten van de organisatie. Je signaleert, inspireert, motiveert, organiseert en controleert. En dat alles op een eigen wijze en vanuit een onafhankelijke positie. Daarbij kom je met creatieve ideeën om kwaliteit te implementeren en te borgen, zonder de eisen vanuit normenkaders en toezichthouders uit het oog te verliezen. Je geeft op een coachende en inspirerende wijze leiding aan je team met wie je invulling geeft aan de tweedelijns kwaliteitsfunctie.

Dit maakt jou echt onmisbaar:

 • Een relevante opleiding op tenminste HBO-niveau.
 • Je brengt stevige expertise op het gebied van integraal kwaliteitsmanagement mee.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met kwaliteitsmanagement in IT-organisatie(s).
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met risicomanagement, securitymanagement en compliance.
 • Je bent sociaal vaardig, een echte teamspeler.
 • Je denkt en werkt gestructureerd en bent creatief en pragmatisch ingesteld. En je hebt zeer goed ontwikkelde schriftelijke en mondelings uitdrukkingsvaardigheden.

Dit mag je van ons verwachten

Werken bij Wigo4it betekent flexibel werken in het centrum van Den Haag, in een unieke organisatie en met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris, een flexibele werkplek en tal van ontwikkelmogelijkheden.

Kijk op onze website www.wigo4it.nl/werken-bij en ontmoet je nieuwe collega’s die in korte filmpjes vertellen wat het werken bij Wigo4it zo leuk maakt.

Wij gaan ervoor; jij ook?

Stuur je motivatie en CV vóór 8 maart a.s. naar PenO@wigo4it.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hessel Westera (Adjunct-directeur Wigo4it), telefoonnummer 06-53807104.


terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature
Vacature Technisch Beheerder CRM

Wend jij jouw professionele deskundigheid in technisch beheer aan voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacature: Dynamics CRM configurator

Zet jij jouw professionele expertise en kennis van softwareontwikkeling in voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacture DBA senior

Weet jij alles van database beheer en SQL Server en Oracle omgevingen? Ben of ken jij de senior DBA'er die wij zoeken? Lees de vacature en reageer direct.

lees meer