Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature

Vacature Informatieanalist

Vacature Informatieanalist
Help jij ons mee met het doorgronden en oplossen van complexe, uitdagende vraagstukken in het sociaal domein?

Hoe? Als informatieanalist is het jouw verantwoordelijkheid om de klantwensen zo goed mogelijk te vertalen naar IT oplossingen. Je ondersteunt de Product Owner van het team bij het vergaren en analyseren van deze wensen; ook help je met het beheer van de backlog. Als informatieanalist heb jij een leidende rol bij verschillende sessies waarbij afgevaardigden van onze klanten aanwezig zijn.

Waarom? Om vanuit de klantwens met het scrumteam tot een beheersbare ICT oplossing te komen, met de juiste waarde voor de klant.

Met wie? Samen met de ontwikkelaars en testers van het team denk je na over mogelijk implementaties van deze klantwensen. Ook zorg je er voor dat use cases en andere gewenste documentatie aan het einde van de sprint opgeleverd worden. Indien nodig ondersteun je de applicatiebeheerder bij incidenten uit productie.

In het gilde voor analisten werk je samen met collega analisten uit andere teams om kennis te delen en nieuwe technieken te proberen.

Over ons

Wigo4it is het samenwerkingsverband van de sociale diensten van de vier grote gemeenten van Nederland. In deze samenwerking staat de dienstverlening aan burgers centraal. Met onze producten en diensten automatiseren en digitaliseren we de werkprocessen van gemeenteambtenaren Ć©n ondersteunen we burgers die afhankelijk zijn van de overheid. Dat doen wij door slimme ICT oplossingen te ontwerpen, ontwikkelen en beheren.

De afdeling Ontwikkeling werkt voor het ontwikkelproces volgens de scrummethodiek. In domeingeoriƫnteerde scrumteams werken analisten, ontwikkelaars, testers en applicatiebeheerders integraal samen, waarbij de door het team gekozen Scrum Master het proces begeleidt en een Product Owner namens en met de business de functionele specificaties stuurt. Daarnaast zijn er enige specialistische teams met wetsanalisten, DBA/Metagegevensbeheerders, documentontwikkelaars en medewerkers Productie.

Hoe trek jij deze kar?

Als Informatieanalist is het jouw doel om onze klanten te helpen bij het realiseren van hun doelstellingen door analyses en ontwerpen. Je bepaalt in overleg met de Product Owner de informatiebehoefte, analyseert de benodigde informatievoorziening (zowel functionele als non-functionele requirements) en ontwikkelt op basis van klanteisen en klantwensen use cases.

Wat verwachten we van jou:

  • Het opstellen van gegevensmodellen en het modelleren van bedrijfsprocessen en informatie.
  • Het ondersteuning van de Product Owner bij het managen van de backlog.
  • In samenwerking met testers en ontwikkelaars te komen tot een functioneel testplan.
  • Ondersteunen bij functioneel testen van nieuwe of gewijzigde delen van de informatievoorziening.
  • Documenteren van procedures.
  • Leidende rol hebben bij overleggen met de klant.
  • Het ondersteunen van de applicatiebeheerder bij incidenten uit productie.
  • Samenwerken met ontwikkelaars bij de realisatie van use cases en functies.
  • Participeren en/of leiding geven aan projecten, in- en externe overlegsituaties, werkgroepen, onderzoeken etc.

Als informatieanalist ben jij verantwoordelijk om de klantwensen zo goed mogelijk te vertalen naar ICT oplossingen.\

Interesse gewekt?

Ken of ben jij de Informatieanalist die wij zoeken? Lees dan de hele vacature, reageer direct of deel deze vacature binnen jouw netwerk.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: ux,vacature
Vacature UI/UX designer

Wil jij als UI/UX designer meehelpen met het ontwerpen van de sociale dienst van nu en morgen? Word jij er blij van als je in een klein UX expert team UX kan inbedden in een overheidsorganisatie met hun eigen UX gilde? Ben jij een groot voorstander van design thinking en vind jij het leuk om prototypes te maken en te testen met echte gebruikers? Dan ben jij de nieuwe UI/UX designer van Wigo4it!

lees meer
Tags: vacature
Vacature Kwaliteits- & Risicomanager

Werk jij graag bij een organisatie met maatschappelijke meerwaarde die volop in beweging is? Combineer jij een gedegen kennis van kwaliteits- en risicomanagement (in ruime zin) met een praktische instelling om de kwaliteit van producten en processen te verbeteren? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Kwaliteits- & Risicomanager.

lees meer
Tags: vacature
Vacature Senior communicatieadviseur

Werk jij graag bij een organisatie met maatschappelijke meerwaarde die volop in beweging is? Combineer jij graag strategie met uitvoering en heb jij vakkennis op het gebied van (online) communicatie en marketing? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe communicatieadviseur!


lees meer