Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature

Vacature Business Architect

in-gesprek-met-laptop-erbij
Help jij ons een strategie te realiseren, door samen met de 4 grote steden te werken aan de bedrijfsarchitectuur voor Werk en Inkomen?

Hoe? Als Business Architect voor het Domein ‘Werk’.

Waarom? Om samen met de vier grote steden (G4) belangrijke stappen te zetten in het realiseren van onze gezamenlijke ambities binnen de kaders van onze architectuur. Om een tipje van de sluier op te lichten over onze ambities: we zijn bezig met de transformatie van systeem- naar servicegeoriënteerde dienstverlening en -voortbrenging. Hiermee zijn we in staat om snel in te spelen op de vraag uit de G4, bijvoorbeeld in de vorm van apps. Voor de langere termijn werken we naar een digitaal platform, het digitaal ontmoetingsplein, waarop burgers, bedrijven en overheden elkaar vinden en helpen in het kader van onze participatiesamenleving. En dat alles terwijl de huidige dienstverlening aan mensen in de bijstand iedere dag opnieuw vlekkeloos moet verlopen.

Met wie? Je wordt gepositioneerd op de afdeling Regie, die verantwoordelijk is voor de Enterprise Architectuurfunctie bij Wigo4it. Je werkt nauw samen met de enterprise architect en de business architect Inkomen. Samen met applicatie- en infrastructuurarchitecten, product-relatiemanagers, product owners, ontwikkelteams en de medewerkers van de vier grote gemeenten werk je aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Daarom zoeken wij een business architect die de kracht ziet van gemeentelijke samenwerking en die de architectuur toepast als een instrument dat bijdraagt aan de optimale dienstverlening van de G4 en dat de standaard in Nederland zet.

Over ons

Wigo4it bouwt samen met gemeenten aan een duurzame en betrouwbare informatievoorziening. Wij werken als samenwerkingspartner aan innovaties in het sociaal domein. Vanuit een gedeeld belang: een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger.

De afdeling Regie is de schakel tussen de gemeente en Wigo4it. De collega’s van Regie vertalen de wensen voor de informatievoorziening en de behoeften vanuit gemeentelijk beleid naar IT oplossingen.

Wat verwachten wij van jou?

Jouw rol is het inbrengen van architecturale expertise in veranderprogramma’s en in bijvoorbeeld business-releaseprojecten. Jij weet als geen ander uit ervaring wat de meerwaarde van onze architectuur is en hoe je die gedegen toepast en overbrengt. Je geeft gevraagd (en ongevraagd) advies over managementvraagstukken. Daarnaast vervul je een verbindende rol ten behoeve van collega’s van de afzonderlijke gemeenten (G1) naar de G4.

Jij boekt success door

 • mede-ontwikkelen en onderhouden van de G4-bedrijfsarchitectuur, uitgedrukt in zingevings- en vormgevingskaders
 • opstellen Project Start Architecturen
 • actieve deelname aan de G4-architectuurboard
 • sturen op samenhang tussen G1- en G4-bedrijfsarchitectuur
 • sturen op samenhang tussen G4-bedrijfsarchitectuur en G4-applicatie-en- informatiearchitectuur
 • participeren in netwerk/ketenoverleg ten behoeve van kennisdeling en samenwerking.

Als Business Architect ben jij mede verantwoordelijk voor het richtinggevend kaderstelsel op het domein Werk. Je toetst ontwerpbeslissingen aan deze kaders en voert daarover de dialoog met business analisten en vertegenwoordigers uit de bouwteams; je adviseert het management op strategisch-tactische vraagstukken.

Dit ben jij

Je bent een communicatief sterke en resultaatgerichte professional. Je werkt graag samen en je bent in staat om je netwerk te vergroten voor het creëren van de nodige samenwerkingen. Je bent dus een echte verbinder en een ‘team player’. Je beschikt over de nodige overtuigingskracht gebaseerd op een visie en argumenten en je weet tegelijkertijd de inbreng van anderen op waarde te schatten en te benutten. Je bent 'organisatiesensitief'. Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen dat je tot uitdrukking weet te brengen in kwalitatief hoogwaardige notities. Je bent onafhankelijk en je weet je inzichten goed over te brengen in gesprekken, presentaties en overleg. Indien je beschikt over branchekennis van de sociale zekerheid en het ‘werkdomein’ daarbinnen, dan is dat een pre.

Dit maakt jou echt onmisbaar

 • academisch werk- en denkniveau
 • team player
 • communicatievaardigheden om te kunnen schakelen tussen verschillende stakeholders, o.a. management, andere architecten en ontwerpers
 • ruime ervaring met bij voorkeur verschillende architectuurmethoden
 • ervaring met bestuurlijke processen bij de overheid en grootschalige gegevensverwerkende processen
 • ervaring met verschillende typen van architectuurstijlen, met name SOA
 • ervaring met architectuur-tools, Bizzdesign, Archi, Enterprise Architect
 • ervaring met de meest gebruikte bpm-methoden, zoals BPMN
 • ervaring met requirements management (IREB) en tools

Dit mag je van ons verwachten

Werken bij Wigo4it betekent flexibel werken in het centrum van Den Haag, in een unieke organisatie en met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je een aantrekkelijke salaris en een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, een flexibele werkplek en tal van ontwikkelmogelijkheden.

Kijk op onze website www.wigo4it.nl/werken-bij en ontmoet je nieuwe collega’s die in korte filmpjes vertellen wat het werken bij Wigo4it zo leuk maakt.

Wij gaan ervoor; jij ook?

Laat ons weten wie jij bent. Mail je CV en motivatie tot uiterlijk 4 april 2019 naar peno@wigo4it.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wim van der Weijden, Manager Regie op telefoonnummer 06 54 79 52 70 of met Dirk Witte, Enterprise Architect op telefoonnummer 06 30 34 63 33.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature
Vacature Technisch Beheerder CRM

Wend jij jouw professionele deskundigheid in technisch beheer aan voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacature: Dynamics CRM configurator

Zet jij jouw professionele expertise en kennis van softwareontwikkeling in voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacture DBA senior

Weet jij alles van database beheer en SQL Server en Oracle omgevingen? Ben of ken jij de senior DBA'er die wij zoeken? Lees de vacature en reageer direct.

lees meer