Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature

Vacature Business Analist

drie-heren-aan-vergadertafel-met-beeldscherm-op-achtergrond-dat-niet-leesbare-statistieken-vertoond
Zet jij jouw professionele kennis en ervaring van Business Analist in voor de sociale dienst van de toekomst?    

Hoe? Als Business Analist

Waarom? Om de (werk)processen te optimaliseren.

Met wie? Samen met de afdeling Regie van Wigo4it en de regie bij de gemeenten.

Over ons

Wigo4it bouwt samen met gemeenten aan een duurzame en betrouwbare informatievoorziening. Wigo4it werkt als samenwerkingspartner aan innovaties in het sociale domein. Dat doet zij vanuit een gedeeld belang: een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger.

De afdeling Regie ondersteunt de vier grote gemeenten (G4) met oplossingen voor informatievoorziening over uitvoeringsprocessen in hun sociale domein.

De afdeling bestaat uit een compact team met kennis van de G4-business (werk, inkomen, zorg), kennis van de informatievoorziening en zij weet wat er gaande is in de ketens. De afdeling Regie kent de G4-thema’s (wetten, beleid, processen, IT) die actueel zijn of worden en kan deze in G4-verband ontwikkelen. De afdeling Regie verbindt haar kennis van de uitvoeringsprocessen van de G4 met de mogelijkheden in de ICT om zo de businessdoelen van de G4 te realiseren.

We zijn op de hoogte van de innovaties in het ICT-vakgebied en we optimaliseren dit ICT-aanbod om businesswaarde te creëren. Wij zijn namens de G4 verantwoordelijk voor de aansturing van ICT-leveranciers; wij zijn gericht op het leveren van goede kwaliteit aan de G4 en het uitvoeren van implementaties tegen een marktconforme prijs.    

Hoe trek jij deze kar?

De Business Analist ondersteunt zowel de afdeling Regie van Wigo4it als de regie bij de gemeenten om de (werk)processen te optimaliseren. De belangrijkste activiteiten van de Business Analist zijn het voorzien en onderkennen van de behoeftes en het vertalen van die behoeftes van business naar bruikbare oplossingen; van impactanalyse op de bedrijfsvoering tot informatieanalyse.

De Business Analist vormt de brug tussen business en ondersteunende disciplines en houdt rekening met alle aspecten van de bedrijfsvoering. Daarnaast heeft de Business Analist een algemeen voorlichtende functie naar gemeente, keten, ontwikkelbedrijf en overige stakeholders. Van de Business Analist mag worden verwacht dat hij nieuwe ontwikkelingen in de markt oppikt en vertaalt naar efficiënte oplossingen.

De Business Analist legt verantwoording af aan de Manager Regie.

You go 4 it door het:

 • het adviseren aan en begeleiden van (lijn)management en -medewerkers bij (complexe) ontwikkelings- en veranderingsprocessen, bijbehorende besluitvormingsprocessen en bij implementatie en uitvoering
 • het leveren van specialistische kennis ten behoeve van de procesvraag bij het opstellen van het BIP-G4 en de vertaling naar de ontwikkelagenda en het opstellen van de projectbrief
 • het onderhouden van contacten met de G4 op strategisch en tactisch niveau (directeuren, hoofden informatiemanagement en de gebruikers op hoog niveau)
 • het ontwikkelen en realiseren van bedrijfsvoeringproducten, -diensten, -beleid en -processen op één of meer afgeronde aandachtsgebieden, rekening houdend met inhoudelijke samenwerking met andere aandachtsgebieden en beleidsterreinen
 • het opbouwen en onderhouden van het klant- en relatienetwerk (intern en extern)
 • het geven van inhoudelijke toelichting (intern en extern) over bedrijfsvoeringproducten, -diensten, -beleid en -processen (‘hoe’)
 • draagvlak creëren voor, uitdragen en verdedigen (intern en extern) van ontwikkeling en implementatie van bedrijfsvoeringproducten, -diensten, -beleid en -processen (‘wat’)
 • intermediair zijn tussen business, IT en onderling bij de G4.

Als Business Analist beschik jij over:

 • academisch werk- en denkniveau
 • kennis van de gebruikte architectuurmethoden
 • kennis van Lean
 • kennis van Prince 2
 • juiste communicatieve en adviserende vaardigheden
 • kennis ICT (breed)
 • kennis van ontwikkelingen rond Socrates, RMW, Allegro en andere IT-producten van Wigo4it
 • kennis en ervaring van de gehele voortbrengingsketen, met name van Wigo4it van zowel de processen als de organisatie
 • kennis van de uitvoeringsprocessen van de G4 en hun onderlinge verschillen
 • kennis van het sociale domein (breed)
 • 2-3 jaar ervaring in het gemeentelijke domein/vakgebied.

Dit ben jij!

 • overtuigingskracht
 • probleemanalyse
 • omgevingsbewustzijn
 • resultaatgerichtheid
 • organisatiesensitiviteit

Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Omdat jij de onderste steen boven krijgt realiseer je echte en duurzame oplossingen en weet je hier draagvlak voor te creëren. Je bent je bewust van je omgeving en werkt naast het resultaat ook aan de relatie.

Dit mag je van ons verwachten!

Werken bij Wigo4it betekent flexibel werken in het centrum van Den Haag, in een unieke organisatie en met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris, een flexibele werkplek en tal van ontwikkelingsmogelijkheden.

Kijk op onze website www.wigo4it.nl/werken-bij en ontmoet je nieuwe collega’s die in korte filmpjes vertellen wat het werken bij Wigo4it zo leuk maakt.

Let’s go 4 it: are you ready?

Geïnteresseerden kunnen hun cv en motivatie tot uiterlijk 2 april 2019 mailen aan peno@wigo4it.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wim van der Weijden, Manager Regie op telefoonnummer 06 54795270. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Afdeling P&O: 070 3058426.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: vacature
Vacature product owner (domein werk, inkomen of zorg)

Heb jij een visie op hoe de dienstverlening van de sociale dienst aan de burger eruit moet zien?

lees meer
Tags: vacature
Vacature Technisch Beheerder CRM

Wend jij jouw professionele deskundigheid in technisch beheer aan voor de sociale dienst van de toekomst?

lees meer
Tags: vacature
Vacature Business Architect

Help jij ons een strategie te realiseren, door samen met de 4 grote steden te werken aan de bedrijfsarchitectuur voor Werk en Inkomen?

lees meer