Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: participatie,samenwerking,scrum

Testautomatiseerder Daan heeft autisme

Specialisterren een sociaal maatschappelijke ICT-onderneming met medewerkers met autisme in dienst

Social return is een manier om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met autisme zijn daar een voorbeeld van. Testautomatiseerder Daan is licht autistisch en floreert bij Wigo4it. Onze partner Bartosz verzorgde de werving en begeleiding en schreef er een verhaal over, hieronder de highlights.

Tester Frank zocht een technische rechterhand om hem te helpen bij zijn opdracht voor Wigo4it. Een testautomatiseerder die op de hoogte is van alle technische ins- en outs. Daan bleek met zijn kennis en karakter de perfecte aanvulling. Waar Frank sterk is in het communicatieve deel dat bij zijn rol als testconsultant hoort, neemt Daan moeiteloos het technische deel voor zijn rekening. Door zijn licht autistische stoornis is hij uiterst precies; geen bug die hem ontgaat. Frank beschermt hem tegen de hectiek van hun werkplek. Twee verschillende testers die elkaar binnen hun huidige opdracht perfect aanvullen.

Niet teveel afleiding

Anne van Veen, Projectmanager Bouw bij Wigo4it, vertelt:

“We zijn heel erg blij met Daan. In het begin stond Daan nog wat buiten het team, maar al vrij snel is hij integraal onderdeel geworden van het bouwteam. Hij doet mee met alle scrum activiteiten en wordt ook door de anderen als een volwaardig teamlid beschouwd. Nog steeds houden we wel rekening met de manier waarop we Daan benaderen. En met name Frank zorgt ervoor dat Daan buiten bedrijfspolitieke zaken gehouden wordt zodat hij zich echt kan focussen op zijn testautomatisering werkzaamheden, en niet teveel wordt afgeleid door wat er om hem heen gebeurt.”   

Voor mensen met een vorm van autisme is het niet eenvoudig om aan een baan te komen. Vaak is het met name de bedrijfsstructuur die goed functioneren lastig maakt. Bij autisme wordt vaak gedacht aan beperkingen. Maar als je als bedrijf een vorm vindt waarin je deze beperkende factoren weghaalt, dan heb je heel gedreven werknemers die intelligent zijn en nauwkeurig werken.

Wigo4it en social return

Wigo4it vindt het belangrijk om invulling te geven aan social return. Als organisatie die zich inzet voor burgers die afhankelijk zijn van steun van de overheid, vindt zij sociaal ondernemen een must. Er zijn meer voorbeelden waarbij Wigo4it social return inzette. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van kantoormeubilair, een gedeelte daarvan is geproduceerd in de sociale werkplaats. Ook maakt Wigo4it gebruik van The Colour Kitchen voor lunch en cateringopdrachten. Samenwerking met Specialisterren is een passende oplossing om social return in te zetten in het IT-domein

Samenwerking

Bartosz is een van de partners van Wigo4it voor het vinden van testautomatiseerders. Zij werken samen met Softwaretestbedrijf Specialisterren: een sociaal maatschappelijke ICT-onderneming met medewerkers met autisme in dienst. Specialisterren creërt meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 


terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitalisering,innovatie,nlapp,samenwerking,statushouders
NL-app voor statushouders is teamprestatie

Begin dit jaar werd de NLapp voor asielzoekers en statushouders gelanceerd in Amsterdam. Benne Holwerda kijkt in een interview voor iBestuur terug op dit ontwikkelproces.

lees meer
Tags: wetgeving,bergen,ibestuur,mountain,pps,proces,samenwerking,technologie
Een nieuw samenspel is nodig

De achtste editie van het iBestuur Congres staat op het punt van beginnen. ‘In the Dutch Mountains’ is het thema.

lees meer
Tags: common ground,innovatie,samenwerking
Wigo4it op Common Ground fieldlab

Wigo4it deed mee aan fieldlab Common Ground en werkt zo mee aan de nieuwe zaakgericht werken API's. Vandaag demonstreren de teams hun voortgang tijdens het Congrestival van VNG Realisatie.

lees meer