Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Wigo4it werkplekconcept in de media

Deze week was er in verschillende media aandacht voor ons werkplekconcept. En dan met name over de manier waarop ons interieur het concept van samenwerken ondersteunt:

Bouwformatie

Het volgende nieuwsbericht is 7 mei 2014 gepubliceerd op de website van Bouwformatie:
'Als Wigo4it vooruit wil, moet het anders: een andere manier van samenwerken’, met die gedachte begon Tom van Noort, directeur van Wigo4it, het herhuisvestingsproject in 2012. ‘Om het beste uit mijn mensen te halen was een nieuw concept van samenwerken nodig én een andere setting. De nieuwe werkomgeving nodigt uit tot samenwerken en is een ontmoetingsplek. Voor ons en voor onze klanten.

Diepe vloeren maken het gebouw uitermate geschikt voor het verwezenlijken van de organisatie- en huisvestingsdoelstellingen van de ICT-dienstverlener. Het ontwerp van Wezenberg ondersteunt het werkplekconcept op alle mogelijk manieren. ‘Het ontwerp moet echt aansluiten bij de toekomstige gebruikers; in een bestaande situatie is dat een extra uitdaging. Als bouwmanager heeft Stevens Van Dijck heeft ons kritisch laten kijken naar de investeringen en planning. Een samenwerking op basis van wederzijds respect’, aldus Eric Wezenberg van ZENBER. ‘Ik ben trots op het ontwerp.’ Transparante, vrijstaande units geven het ontwerp structuur. Kleurrijke, grafische velden op de vloeren en wanden markeren de diverse soorten werk- en ontmoetingsruimten.
Lees het volledige nieuwsbericht op de website van Bouwformatie

De Architect

Ook de website van De Architect publiceerde ( 9 mei 2014) een beeldend bericht met daarin meer over de doorvertaling van ons werkplekconcept naar het interieur door Interieurarchitect Zenber:
Een interieur om te delen, dat was het uitgangspunt van Zenber Interieurarchitecten voor het ontwerp van de nieuwe huisvesting van Wigo4it. Het ICT-bedrijf, een overheidscoöperatie van de sociale diensten van de vier grootste gemeenten van Nederland, verhuisde van Stichthage naar een markante locatie boven het Centraal Station van Den Haag.

Met de gedachte om een andere manier van samenwerken te realiseren startte Tom van Noort, directeur van Wigo4it, het herhuisvestingsproject in 2012. Hij wilde dat de nieuwe werkomgeving uitnodigde tot samenwerken en een ontmoetingsplek zou zijn, voor de medewerkers en voor de klanten.

Interieur om te delen

De diepe vloeren van het nieuwe onderkomen maakte het geschikt voor het verwezenlijken van de organisatie- en huisvestingsdoelstellingen van de ICT-dienstverlener. Het ontwerp van Eric Wezenberg van Zenber ondersteunt het werkplekconcept met transparante, vrijstaande units, die het interieur structuur geven. Kleurrijke, grafische velden op de vloeren en wanden markeren de diverse soorten werk- en ontmoetingsruimten.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van De Architect.

Gerelateerd: 

 

 

 

terug naar overzicht