Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: Actueel,Scrum

Team Sein scrumt samen met de klant

Scrum aan de "buitenkant" is bekend: een scrumbord, veel communicatie, een aantal bijeenkomsten per sprint, een back-log. Maar Scrum is meer dan dat. De 3 pijlers van Scrum zijn: Transparantie, Inspectie en Adaptie.

Daarnaast is een werkend (shippable) product aan het eind van de sprint een belangrijk kenmerk. Teammanager Rens Ketting werkt sinds enkele maanden bij Wigo4it en schrijft over zijn ervaring met de review van het Scrumteam Sein van Wigo4it.

Afgelopen donderdag 7 april vond de Sprint review plaats en bekeek het Scrumteam samen met de klant wat er was gemaakt tijdens de sprint. Rens: "De klant was zeer goed vertegenwoordigd. De zaal zal vol medewerkers van de G4. Het is mooi om te zien dat Scrum ook bij onze klanten leeft."

Product Owner Laura verzorgde de introductie waarna analist Richard het aanwezige publiek door de opgeleverde Product Back-log Items leidde.

Transparant

Rens: "Eén voor een werden de daadwerkelijk werkende aanpassingen getoond. Voor de klant was het hierdoor transparant waar door het team in de sprint aan was gewerkt."

Inspectie

De klant kon per item een inspectie uitvoeren en bijsturen. Het gesprek ging erover of dat item inderdaad was waarom was gevraagd?

Adaptie

Eén van de items was specifiek voor één gemeente ontwikkeld. Tijdens de bijeenkomst werd door een van de andere gemeenten aangegeven dat de betreffende situatie zich ook dáár voordeed. Rens: "Er ontstond dus ook interactie met als resultaat dat de aanpassing op korte termijn ook voor de andere gemeenten wordt doorgevoerd. Dat was dus een mooi voorbeeld van adaptie."

"Kortom, de drie pijlers Transparantie, Inspectie en Adaptie kwamen allemaal aan bod."

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: Actueel
Hoe gaat Wigo4it om met datacenterbeheer

In de beginjaren van Wigo4it deden we ons datacenterbeheer zelf. In 2014 was het tijd voor een professionaliseringsslag. Sindsdien werken we samen met een professioneel datacenter. Lees er meer over in deze Referentiecase van Dataplace.

lees meer
Tags: Actueel,Directie
Kom naar onze workshop tijdens congres Samen Organiseren van VNG/KING

Op 5 april verzorgen we een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Wil je meer weten over de praktijk van samen organiseren in de G4? Kom naar onze workshop van 12.30-13.20, locatie De Fabrique in Maarssen/Utrecht zaal Havenmeester.

 

lees meer
Tags: Actueel
Wigo4it ondersteunt Rotterdam bij papierloos werken

Sinds begin februari maakt de eerste afdeling gebruik van het Rotterdams Digitaal Dossier (RDD) met documenten uit Socrates, het systeem van Werk & Inkomen.

lees meer