Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: scrum

Team Sein scrumt samen met de klant

Scrum aan de "buitenkant" is bekend: een scrumbord, veel communicatie, een aantal bijeenkomsten per sprint, een back-log. Maar Scrum is meer dan dat. De 3 pijlers van Scrum zijn: Transparantie, Inspectie en Adaptie.

Daarnaast is een werkend (shippable) product aan het eind van de sprint een belangrijk kenmerk. Teammanager Rens Ketting werkt sinds enkele maanden bij Wigo4it en schrijft over zijn ervaring met de review van het Scrumteam Sein van Wigo4it.

Afgelopen donderdag 7 april vond de Sprint review plaats en bekeek het Scrumteam samen met de klant wat er was gemaakt tijdens de sprint. Rens: "De klant was zeer goed vertegenwoordigd. De zaal zal vol medewerkers van de G4. Het is mooi om te zien dat Scrum ook bij onze klanten leeft."

Product Owner Laura verzorgde de introductie waarna analist Richard het aanwezige publiek door de opgeleverde Product Back-log Items leidde.

Transparant

Rens: "Eén voor een werden de daadwerkelijk werkende aanpassingen getoond. Voor de klant was het hierdoor transparant waar door het team in de sprint aan was gewerkt."

Inspectie

De klant kon per item een inspectie uitvoeren en bijsturen. Het gesprek ging erover of dat item inderdaad was waarom was gevraagd?

Adaptie

Eén van de items was specifiek voor één gemeente ontwikkeld. Tijdens de bijeenkomst werd door een van de andere gemeenten aangegeven dat de betreffende situatie zich ook dáár voordeed. Rens: "Er ontstond dus ook interactie met als resultaat dat de aanpassing op korte termijn ook voor de andere gemeenten wordt doorgevoerd. Dat was dus een mooi voorbeeld van adaptie."

"Kortom, de drie pijlers Transparantie, Inspectie en Adaptie kwamen allemaal aan bod."

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: samenwerking,scrum
Interview met tester Narin en teammanager Jessica

Een goed gesprek over samenwerking. Over het toepassen van scrum, kwaliteit, de betrokkenheid van de klant en het werken aan verbeteringen.

lees meer
Tags: participatie,samenwerking,scrum
Testautomatiseerder Daan heeft autisme

Social return is een manier om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers met autisme zijn daar een voorbeeld van. Testautomatiseerder Daan is licht autistisch en floreert bij zijn opdracht bij Wigo4it. Onze partner Bartosz schreef er een verhaal over, hieronder de highlights.

lees meer
Tags: informatiesamenleving,it,scrum
Publieke waarden blog op iBestuur

De discussie over publieke waarden blijft hangen in het abstracte. We kunnen deze waarden pas borgen en versterken als we ze concreet maken. Laten we daarbij kijken naar de manier waarop IT wordt ontwikkeld: kortcyclisch, in kleine stappen en in nauwe afstemming met gebruikers.

lees meer