Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: gemeentelijke samenwerking,gemeenten ,politiek,sociaal domein

Politieke kleur

menigte

De nieuwe colleges in de vier grote steden gaan ongetwijfeld verschillende accenten leggen in de uitvoering in het sociaal domein. Lokale verschillen passen bij onze democratie, maar soms zijn de verschillen tussen gemeenten wel erg groot. Is dat wenselijk, vraagt Larissa Zegveld, algemeen directeur Wigo4it, in haar nieuwe blog op iBestuur.

Uniforme uitvoering

In de afgelopen tien jaar is het altijd gelukt om samen met onze partners te komen tot een uniforme ondersteuning van de werkprocessen, waarin ook ruimte is voor maatwerk. Verschillen tussen de vier grote steden als het gaat om de uitvoering in het sociaal domein zijn er altijd geweest, de politieke kleur van de colleges was soms heel verschillend. We zullen ook nu, als straks de nieuwe colleges zijn gevormd, samen tot goede oplossingen komen in de ondersteuning van de uitvoering, daar ben ik van overtuigd. Zodat maatwerk mogelijk is en we toch de schaalvoordelen van uniforme processen behalen.

Verschillend

Ik vind echter wel, en dat is een persoonlijke mening, dat er nu soms erg grote verschillen zijn tussen gemeenten. En ik vraag mij af of dat wenselijk is. Zeker in het sociaal domein, waar maatregelen diep ingrijpen in de levens van mensen. Hoe groot mogen de verschillen zijn?

Het volledige blog leest u op iBestuur.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: dimpact,gemeentelijke samenwerking,samen organiseren,samenwerking
De 4 aandachtspunten voor samen organiseren

Lees de vier belangrijkste punten uit de sessie samen organiseren in de praktijk. Door Wigo4it en Dimpact voor het VNG Realisaties congres.

lees meer
Tags: gemeentelijke samenwerking,samen organiseren,vng
Interview Hugo Aalders

Uitvoering staat centraal voor nieuwe directeur VNG Realisatie. "Mijn hart ligt in de publieke sector".

lees meer
Tags: dimpact,gemeentelijke samenwerking,samen organiseren,vng
Wigo4it en Dimpact op VNG Realisatie congres

Kom naar de sessie 'Samen Organiseren in de praktijk: Wigo4it en Dimpact in 40 gemeenten' op het VNG Realisatie congres.

lees meer