Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: gemeentelijke samenwerking,gemeenten ,sociaal domein,uitvoering en beleid

Politieke kleur

menigte

De nieuwe colleges in de vier grote steden gaan ongetwijfeld verschillende accenten leggen in de uitvoering in het sociaal domein. Lokale verschillen passen bij onze democratie, maar soms zijn de verschillen tussen gemeenten wel erg groot. Is dat wenselijk, vraagt Larissa Zegveld, algemeen directeur Wigo4it, in haar nieuwe blog op iBestuur.

Uniforme uitvoering

In de afgelopen tien jaar is het altijd gelukt om samen met onze partners te komen tot een uniforme ondersteuning van de werkprocessen, waarin ook ruimte is voor maatwerk. Verschillen tussen de vier grote steden als het gaat om de uitvoering in het sociaal domein zijn er altijd geweest, de politieke kleur van de colleges was soms heel verschillend. We zullen ook nu, als straks de nieuwe colleges zijn gevormd, samen tot goede oplossingen komen in de ondersteuning van de uitvoering, daar ben ik van overtuigd. Zodat maatwerk mogelijk is en we toch de schaalvoordelen van uniforme processen behalen.

Verschillend

Ik vind echter wel, en dat is een persoonlijke mening, dat er nu soms erg grote verschillen zijn tussen gemeenten. En ik vraag mij af of dat wenselijk is. Zeker in het sociaal domein, waar maatregelen diep ingrijpen in de levens van mensen. Hoe groot mogen de verschillen zijn?

Het volledige blog leest u op iBestuur.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: cloud,gemeenten ,socrates
Waarom Cloud een key focus is bij Wigo4it

Steeds vaker maken consumenten en organisaties gebruik van cloud computing. Ook bij gemeenten is het onderwerp actueel.

lees meer
Tags: applicatiebeheer,burger centraal,edison,gebruiker centraal,gemeentelijke samenwerking
Kwetsbare burgers moeten op ons kunnen vertrouwen

Als Applicatiebeheerder bij Wigo4it zorg ik ervoor dat kwetsbare burgers onze applicaties probleemloos kunnen gebruiken.

lees meer
Tags: burger centraal,gegevensuitwisseling,gemeentelijke dienstverlening ,sociaal domein
Denk vanuit mensen, niet vanuit instituten

Bij Wigo4it werken we aan nieuwe vormen van dienstverlening, zoals via apps en webportalen. Maurits onderhoudt contact met de gemeenten en zorgt ervoor dat hun wensen goed geformuleerd en geprioriteerd worden. We vroegen hem naar zijn Wigo4it-verhaal.

lees meer