Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: domein werk,gemeentelijke dienstverlening ,gemeentelijke samenwerking,sociaal domein

Op zoek naar de heilige graal

Op het Openingsfestival in Enschede, bron: iBestuur

Het artikel ‘Samen ontwikkelen voor het sociaal domein’ op iBestuur beschrijft de pilot ‘Bijstand en verlagen drempels aanvaarden werk’. Deze voert de gemeente Enschede uit binnen het samenwerkingsverband i4Sociaal. Wigo4it volgt deze ontwikkelingen op de voet en werkt met de G4 ook aan oplossingen. Product-relatiemanager John Dieleman over de pilot in Enschede: "Het doel verbindt, en leidt wellicht tot een complementaire oplossing."

Parttime werken in de bijstand is al jaren lang een belangrijk vraagstuk. Het belang van werk en het hebben van een baan voor mensen is groot. Maar iedere bijstandsgerechtigde die werkt in de bijstand merkt al gauw dat je te maken krijgt met administratieve rompslomp en onzekerheid over het inkomen. Dat kan leiden tot het niet kunnen voldoen aan betalingsverplichtingen en brengt spanning en vaak zelfs schulden met zich mee.

John benadrukt: "Op deze manier helpen we gemotiveerde mensen van de regen in de drup. Het besef over de complexiteit is groot: hoe zorg je er nou voor dat bijstandsgerechtigden die gaan werken blijven beschikken over een stabiel maandinkomen?"

Er zijn in de afgelopen jaren verschillende initiatieven gestart waarin gezocht wordt naar de ultieme oplossing. Dat blijkt lastiger dan gedacht, de ‘heilige graal’ is nog niet gevonden. "Ik merk wel dat het doel ons als gemeenten verbindt; we delen informatie over wat we aan het doen zijn en helpen elkaar waar mogelijk."

Ook Wigo4it en de G4 hebben zich gewaagd aan deze uitdaging. In december 2018 voerden zij een Design Sprint uit waarin dit probleem is vastgepakt. Dat heeft geleid tot een concept waarbij de bijstandsgerechtigde zijn informatie kan inzien en administratie kan volgen. Dit zet de burger aan zet. Meer over de aanpak en uitkomst van de Design sprint is te lezen op onze website.

John is enthousiast over wat hij in Enschede heeft gezien. "Die oplossing is gebaseerd op input van de werkgever; gaaf om te zien dat ook werkgevers willen bijdragen aan het oplossen van het vraagstuk en de burger daarmee een stukje ontzorgen. De oplossing uit de Design Sprint richt zich primair op de informatie aan en input van de burger. Dit is complementair aan elkaar. Wellicht leiden al onze inspanningen uiteindelijk wel tot één gezamenlijke (technische) oplossing voor heel Nederland. Hoe mooi zou dat zijn!"

Foto: iBestuur

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger ,digitalisering,gemeentelijke dienstverlening
Lof der Traagheid

In het enkele jaren na de val van de Berlijnse muur verschenen boek ‘Het einde van de geschiedenis en de laatste mens’ (1992) voorspelde de destijds nog onbekende schrijver Francis Fukuyama het einde...

lees meer
Tags: applicatiebeheer,burger centraal,edison,gebruiker centraal,gemeentelijke samenwerking
Kwetsbare burgers moeten op ons kunnen vertrouwen

Als Applicatiebeheerder bij Wigo4it zorg ik ervoor dat kwetsbare burgers onze applicaties probleemloos kunnen gebruiken.

lees meer
Tags: burger centraal,gegevensuitwisseling,gemeentelijke dienstverlening ,sociaal domein
Denk vanuit mensen, niet vanuit instituten

Bij Wigo4it werken we aan nieuwe vormen van dienstverlening, zoals via apps en webportalen. Maurits onderhoudt contact met de gemeenten en zorgt ervoor dat hun wensen goed geformuleerd en geprioriteerd worden. We vroegen hem naar zijn Wigo4it-verhaal.

lees meer