Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: Directie

Nieuwe directieleden gestart bij Wigo4it

Vandaag, 1 augustus zijn er twee nieuwe directieleden gestart bij Wigo4it. Vorige week, berichtte we over de start van Udo Groen als interim algemeen directeur en opvolger van Roel Geers. Daarnaast is ook Benne Holwerda per 1 augustus formeel gestart als adjunct-directeur Regie bij Wigo4it. Een profielschets van Udo Groen is terug te lezen in het bericht over zijn aantreden. In dit bericht lees je meer over Benne: wie is hij en waar gaat hij mee aan de slag in zijn nieuwe rol.

Profiel Benne Holwerda

Benne is voor de G4 en Wigo4it een bekende, al sinds 2008 werkt hij bij de gemeente Rotterdam en heeft hij de informatievoorziening en ICT in zijn portefeuille gehad. In zijn rol als informatiemanager bij de gemeente Rotterdam (2011-2015) adviseerde hij de directie van het cluster Werk & Inkomen en de concern CIO over de informatievoorziening. Ook was hij destijds voorzitter van het innovatie overleg dat zich bezighield met het vormgeven van de informatievoorziening van de sociale diensten van de G4. In zijn laatste opdracht als kwartiermaker voor de Regie functie (2015-2016) bracht hij de behoefte van de steden bij elkaar in een eenduidige vraag voor de korte en langere termijn.

Grootste uitdaging

Op de vraag wat Benne als de grootste uitdaging ziet antwoord hij: “De komende jaren spelen veel ontwikkelingen op het gebied van ICT. De steden zijn zelf deskundig op beleid en uitvoering. Wigo4it moet als deskundige op het gebied van informatievoorziening, ICT en regie de professionele partner zijn. De partner die leidend is in het realiseren van de beste ICT ondersteuning in de domeinen Inkomen, Werk en Zorg. Kortom, goed vandaag en klaar voor morgen.”

Adjunct-directeur Hessel Westera: “Benne is een bekend gezicht voor ons. De prettige samenwerking die we hebben gehad vanuit zijn vorige rollen bij de gemeente Rotterdam continueren we hiermee. We zijn blij dat we als directie weer compleet zijn en zetten gezamenlijk de koers voort.”

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: Bestuur,Directie
Wigo4it verwelkomt Larissa Zegveld als algemeen directeur/bestuurder

Het Bestuur en de selectiecommissie van Wigo4it zien in Zegveld de ideale kandidaat voor deze functie. Haar profiel en haar ervaring sluiten goed aan bij de uitdagingen waar Wigo4it voor staat.

lees meer
Tags: Actueel,Directie
Kom naar onze workshop tijdens congres Samen Organiseren van VNG/KING

Op 5 april verzorgen we een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Wil je meer weten over de praktijk van samen organiseren in de G4? Kom naar onze workshop van 12.30-13.20, locatie De Fabrique in Maarssen/Utrecht zaal Havenmeester.

 

lees meer
Tags: Actueel,Directie
Udo Groen start per 1 augustus als interim algemeen directeur Wigo4it

Het profiel en de ervaring van Udo sluiten het beste aan bij de uitdagingen waar Wigo4it voor staat

lees meer