Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Nieuwe directieleden gestart bij Wigo4it

Vandaag, 1 augustus zijn er twee nieuwe directieleden gestart bij Wigo4it. Vorige week, berichtte we over de start van Udo Groen als interim algemeen directeur en opvolger van Roel Geers. Daarnaast is ook Benne Holwerda per 1 augustus formeel gestart als adjunct-directeur Regie bij Wigo4it. Een profielschets van Udo Groen is terug te lezen in het bericht over zijn aantreden. In dit bericht lees je meer over Benne: wie is hij en waar gaat hij mee aan de slag in zijn nieuwe rol.

Profiel Benne Holwerda

Benne is voor de G4 en Wigo4it een bekende, al sinds 2008 werkt hij bij de gemeente Rotterdam en heeft hij de informatievoorziening en ICT in zijn portefeuille gehad. In zijn rol als informatiemanager bij de gemeente Rotterdam (2011-2015) adviseerde hij de directie van het cluster Werk & Inkomen en de concern CIO over de informatievoorziening. Ook was hij destijds voorzitter van het innovatie overleg dat zich bezighield met het vormgeven van de informatievoorziening van de sociale diensten van de G4. In zijn laatste opdracht als kwartiermaker voor de Regie functie (2015-2016) bracht hij de behoefte van de steden bij elkaar in een eenduidige vraag voor de korte en langere termijn.

Grootste uitdaging

Op de vraag wat Benne als de grootste uitdaging ziet antwoord hij: “De komende jaren spelen veel ontwikkelingen op het gebied van ICT. De steden zijn zelf deskundig op beleid en uitvoering. Wigo4it moet als deskundige op het gebied van informatievoorziening, ICT en regie de professionele partner zijn. De partner die leidend is in het realiseren van de beste ICT ondersteuning in de domeinen Inkomen, Werk en Zorg. Kortom, goed vandaag en klaar voor morgen.”

Adjunct-directeur Hessel Westera: “Benne is een bekend gezicht voor ons. De prettige samenwerking die we hebben gehad vanuit zijn vorige rollen bij de gemeente Rotterdam continueren we hiermee. We zijn blij dat we als directie weer compleet zijn en zetten gezamenlijk de koers voort.”

terug naar overzicht