Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: Socrates

Nieuw op deze site applicatieoverzicht Wigo4it

 

Gemeenteambtenaren binnen het sociaal domein zijn veel tijd kwijt aan administratieve taken, zoals het verwerken en registreren van aanvragen en wijzigingen. Daardoor komen ze niet altijd voldoende toe aan de kern van hun taak: cliënten advies geven over regelingen en snel ondersteuning bieden. In deze tijd, waarin de decentralisaties zorgen voor druk op gemeenten, nemen de applicaties Socrates, RMW, Allegro en GALO van Wigo4it hen veel werk uit handen.

Socrates

Socrates automatiseert voor de sociale diensten van de G4 de administratieve werkzaamheden rondom inkomen en zorg. De medewerker voert in Socrates de gegevens in over de situatie van de klant.

RMW

RMW staat voor Re-integratie Module Werk. De applicatie ondersteunt gebruikers binnen het domein Werk bij de uitvoering van werkprocessen rondom werk, re-integratie en participatie. Zo kunnen aanbieders van trajecten, voorzieningen, re-integratie-activiteiten en activeringsplekken de resultaten en voortgang van hun klanten hierin registreren.

Allegro

Gemeentelijke kredietbanken gebruiken de applicatie Allegro ter ondersteuning van hun processen rond schuldhulpverlening. Allegro is een applicatie van leverancier Kred’IT; Wigo4it doet de hosting.

GALO

GALO staat voor Geautomatiseerd Afhandelen van de aanvraag Levens Onderhoud. Via GALO worden de aanvragen voor bijstand geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van de situatie van de aanvrager) geautomatiseerd afgehandeld.

Lees verder op de productenpagina van deze site

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: edison,Operations,releasemanager,Socrates,Vacature
Vacature Releasemanager

Ben jij de releasemanager die onze IT-operatie wendbaarder houdt en helpt verbeteren? Bekijk de vacature en reageer direct!

lees meer
Tags: edison,innovatie,Socrates
Een nieuwe fase

Vandaag, maandag 1 oktober is voor Wigo4it een bijzondere dag. We luiden een nieuwe fase in met twee gebeurtenissen die samenvallen: het innovatieprogramma wordt onderdeel van Wigo4it én we nemen een nieuwe verdieping in gebruik.

lees meer
Tags: Socrates
Slim werken met Socrates

Hoeveel euro aan uitkeringen worden met Socrates uitbetaald? Welke wetten worden er ondersteund? De antwoorden op deze, en andere vragen geven een goed beeld van het gebruik en de omvang van Socrates. Bekijk de infographic.

lees meer