Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Nieuw datacenter voor Wigo4it

Begin dit jaar heeft Wigo4it haar eerste datacenter verhuisd. Ook voor ons tweede datacenter zit er een verhuizing aan te komen. Wigo4it maakt gebruik van twee verschillende datacentra zodat alle hardware waarop onze ICT draait dubbel is uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat er bij een storing altijd een ‘backup’ omgeving beschikbaar is.

Continuïteit dienstverlening

Databeveiliging is een belangrijk issue. Bij de selectie van het nieuwe datacenter is daar dan ook veel aandacht aan geschonken. In het nieuwe datacenter zijn alle essentiële onderdelen zoals de verbindingen, stroomvoorziening, koeling en monitoringsystemen dubbel of driedubbel uitgevoerd. Hierdoor vormt regulier onderhoud of een eventuele storing aan deze apparatuur geen bedreiging voor de continuïteit van onze dienstverlening aan de G4.

Beveiliging

Ook de fysieke beveiliging van het datacenter is van alle nieuwste technieken voorzien. Marten Groenewoud, manager Operations bij Wigo4it heeft de locatie uitvoerig gecontroleerd bij het verificatiebezoek als onderdeel van de aanbesteding. “Al snel werd mij duidelijk dat het hier een professioneel datacenter betreft. Dat bleek al aan de buitenkant, het complex wordt omgeven door een hoog hek met waarschuwingsborden dat het hek onder spanning staat. (Dit hebben we niet getest maar we vertrouwen er op dat dat ook zo is). Het datacenter zelf is ruim 1 jaar oud en voorzien van de laatste technieken voor de toegangscontrole, koelinstallatie, spanningsvoorzieningen en brandmeld- en blusinstallatie”.

Fons de Jong zal wederom de projectleider zijn om de verhuizing van ons datacenter te begeleiden. Fons heeft ook de eerste verhuizing samen met de collega's van Technisch Beheer succesvol uitgevoerd (bekijk het fotoverslag op onze Facebookpagina). De voorbereidingen zijn in volle gang. De planning is om begin februari 2015 de verhuizing uit te voeren.

 

 

terug naar overzicht