Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Met het hoofd in de cloud, maar de voeten op de grond

Een uniek evenement, zo zou je de opening van gisteravond wel kunnen noemen. Samen met de G4, leveranciers en samenwerkingspartners vierden we de officiële opening van ons nieuwe pand. Het nieuwe concept van samenwerken, werd toegelicht door directeur van Wigo4it Tom van Noort. Daarna sprak Frank Buytendijk, research VP bij Gartner over de IT trends en wat dit betekent voor digitaal leiderschap. Tot slot openden de algemeen directeuren van G4 en Tom van Noort samen het pand door het onthullen van ons nieuwe logo.

Het concept van samenwerken
Directeur Tom van Noort vertelde aan de hand van vijf thema's meer over het concept van samenwerking en hoe we dat toepassen binnen Wigo4it. Ook legde hij uit hoe ons nieuwe pand ons daarbij ondersteunt. De thema's zijn: flexibel, vertrouwen, transparant, continue verbeteren, netwerken. 
"We hebben een roerig jaar achter de rug met veel veranderingen op al deze thema's, maar nu zijn we klaar voor de toekomst. Voor 2014 hebben we ook een behoorlijke agenda met de vernieuwing in de WWB, participatiewetgeving, uitbreiding van GALO* naar Rotterdam en Utrecht en ons datacenter dat wordt verhuisd. Ondanks deze ambities is er ook het bewustzijn dat de dagelijkse operatie voorop moet blijven staan. We willen snappen wat er op ons afkomt, maar ook keihard knallen om de dienstverlening optimaal te houden."
* Binnen GALO is een belangrijke aanvraagproces geautomatiseerd. Als eerste beschikbaar voor de klanten van Dienst Werk en Inkomen (DWI) van de gemeente Amsterdam. Deze aanvraag kan nu, geheeld zonder tussenkomst van mensenhanden, automatisch worden afgehandeld.

Vervolgens kwam Frank Buytendijk aan het woord. In zijn amusante en prikkelende presentatie nam hij ons mee in de wereld van de komende IT trends.

Nexus of forces
"Welkom in de tweede helft van de informatiesamenleving, waarin we niet meer spreken over automatiseren, maar digitaliseren. Waarin ieder budget een technologiebudget is, de overheid in principe een softwareleverancier en iedere manager een IT manager", met deze stellige woorden begon Frank Buytendijk zijn presentatie. De technologische groei die hij schets wordt binnen Gartner gedefinieerd als de "Nexus of Forces", bestaande uit de invloeden van Cloud, Social, Mobile en Information.

De Nexus of Forces zijn de vier fenomenen die de IT-wereld en de wereld in het algemeen veranderen voor de nabije toekomst. De IT uitgaven gaan plaatsvinden buiten de IT-afdeling en dit maakt van ieder budget een IT-budget. Aan de hand van sprekende en grappige voorbeelden legde Frank deze invloed uit.

Nieuwe huisstijl
Tot slot was het tijd voor ons nieuwe logo, dat met een ceremoniële ‘druk op de knop' door de vijf directeuren werd onthuld. Femke Speelman, communicatieadviseur Wigo4it lichtte het verhaal erachter toe:
"Bij een nieuw pand en nieuwe uitdagingen hoort ook een frisse visuele identiteit. Onder begeleiding van vormgever Enchilada hebben we een logo ontworpen dat de verbinding tussen de G4 nog nadrukkelijker weergeeft."

Hierbij alvast een sneak preview van de kleuren die er zijn gebruikt, volgende week maken we de huisstijl bekend aan iedereen. Dan is het zichtbaar in al onze middelen zoals de website, Twitter, Facebook en in ons interieur!


 
Reacties van bezoekers

Roos , accountmanager van LinkIT over het nieuwe concept van samenwerken.
"Ik vind het leuk om als bezoeker in het nieuwe pand langs te komen, door de openheid kom je snel bekende tegen. Dat was in het andere pand wel anders! Die openheid en samenwerking ervaren wij ook als samenwerkingspartner en mantelpartij. Ik denk dat het een goede stap is en wens Wigo4it succes voor de toekomst."

Anouk kramp, clusterinformatiemanager sociaal, gemeente Amsterdam
"De thema's die Tom noemde herkennen wij binnen de gemeente Amsterdam ook. Neem de 3D's, daarbij wordt inderdaad duidelijk dat er veel meer samenhang nodig in het sociale domein. We moeten veel meer ‘outside in' denken. Als informatiemanager zie ik dat informatie veel meer door een organisatie heen gaat, in ketens. De ontwikkeling naar een netwerkorganisatie en het samenwerken zie ik dan ook helemaal zitten."

Benne Holwerda, informatiemanager van Rotterdam
Ik vond het erg leuk dat Tom de thema's van de inrichting, koppelde aan de organisatievisie. Wij merken in Rotterdam ook dat Wigo4it niet meer alleen een technische partij is, maar juist veel meer in de rol van regisseur stapt. Wat mij erg aansprak in het verhaal van Frank is dat er binnen IT organisaties vaak meteen in technische oplossingen wordt gedacht, maar we moeten inderdaad ook bezig blijven met wat er zich op de horizon afspeelt."

Taco Sipma, vormgever bij Enchilada
Wij vonden het ontzettend leuk om samen met Wigo4it het nieuwe logo te ontwerpen. En om de naam ‘Wigo4it' daarmee een nieuwe lading te geven. Het oude logo was erg abstract, het nieuwe logo heeft een duidelijke visuele stijl. Het is niet meer gissen naar de betekenis, maar het beeld uit waar Wigo4it voor staat: de verbindende factor tussen de G4.

Bekijk het fotoverslag op Facebook

terug naar overzicht