Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: dienstverlening,digitaal ontmoetingsplein

Wigo4it op Divosa congres 'Lef en vertrouwen'

Bezoek onze workshop op het Divosa congres.

Denk jij er wel eens over na hoe de dienstverlening in het sociaal domein eruit ziet in 2025? Tegen die tijd moeten nog meer mensen niet alleen kunnen deelnemen aan de participatiemaatschappij, maar ook aan de informatiesamenleving. Hoe komen die twee werelden samen? Daarover gaat adjunct-directeur Benne Holwerda in gesprek tijdens onze workshop op het Divosacongres van 31 mei. Bekijk de video en meld je aan voor de workshop.

Benne over de workshop

Denk jij na over dienstverlening in 2025?

Lef en vertrouwen

Hoe brengen we in 2025 de participatie- én informatiesamenleving bij elkaar? Dat vraagt lef en vertrouwen. Geheel passend bij dit thema gaat de workshop van Wigo4it over de introductie van een digitaal ontmoetingsplein. Op dit plein kunnen mensen niet alleen terecht kunnen voor een uitkering of werk, maar ook vragen kunnen stellen aan elkaar, aan de overheid en aan marktpartijen. De gemeente voert de regie over de informatievoorziening, maar het draait op het platform om sociale interacties. Kenmerken zijn: gebruikersvriendelijkheid, laagdrempelig en betrouwbaar. Wigo4it bouwt dit graag samen met anderen.

Meld je aan

Wil jij meedenken en -praten over de dienstverlening van de toekomst? Meld je dan aan voor onze workshop.

Meer over het Ontmoetingsplein lees je op deze site en in het essay: Overheid: focus op verbinding en wees echt innovatief!

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein,digital me
Naar een digitaal ontmoetingsplein

Maak kennis met Katja: een 28-jarige net gescheiden moeder van wie de WW-uitkering binnenkort eindigt.

lees meer
Tags: burger centraal,common ground,digitaal ontmoetingsplein,digitalisering,informatiesamenleving
Blog Nieuw ecosysteem

Een nieuw jaar, een nieuw decennium. Wat gaat dat ons brengen? De digitale revolutie dendert onverminderd voort. Het is niet onverstandig daarop voorbereid te zijn, zelfs al weten we niet precies waarop.

lees meer
Tags: data,digitaal ontmoetingsplein,digital me,informatiebeveiliging
Digital Me

Je kunt natuurlijk je data, het nieuwe goud, weggeven aan de Googles en Facebooks van deze wereld. Laten we dat voor het gemak het Amerikaanse model noemen. Of je kunt ze toevertrouwen aan de staat, zoals in China. Bij beide voel ik mij ongemakkelijk. En daarin sta ik niet alleen.

lees meer