Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: dienstverlening,digitaal ontmoetingsplein

Wigo4it op Divosa congres 'Lef en vertrouwen'

Bezoek onze workshop op het Divosa congres.

Denk jij er wel eens over na hoe de dienstverlening in het sociaal domein eruit ziet in 2025? Tegen die tijd moeten nog meer mensen niet alleen kunnen deelnemen aan de participatiemaatschappij, maar ook aan de informatiesamenleving. Hoe komen die twee werelden samen? Daarover gaat adjunct-directeur Benne Holwerda in gesprek tijdens onze workshop op het Divosacongres van 31 mei. Bekijk de video en meld je aan voor de workshop.

Benne over de workshop

Denk jij na over dienstverlening in 2025?

Lef en vertrouwen

Hoe brengen we in 2025 de participatie- én informatiesamenleving bij elkaar? Dat vraagt lef en vertrouwen. Geheel passend bij dit thema gaat de workshop van Wigo4it over de introductie van een digitaal ontmoetingsplein. Op dit plein kunnen mensen niet alleen terecht kunnen voor een uitkering of werk, maar ook vragen kunnen stellen aan elkaar, aan de overheid en aan marktpartijen. De gemeente voert de regie over de informatievoorziening, maar het draait op het platform om sociale interacties. Kenmerken zijn: gebruikersvriendelijkheid, laagdrempelig en betrouwbaar. Wigo4it bouwt dit graag samen met anderen.

Meld je aan

Wil jij meedenken en -praten over de dienstverlening van de toekomst? Meld je dan aan voor onze workshop.

Meer over het Ontmoetingsplein lees je op deze site en in het essay: Overheid: focus op verbinding en wees echt innovatief!

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitaal ontmoetingsplein
Praatplaat

Stel je nu toch eens voor: een digitaal ontmoetingsplein waar burgers, overheden én marktpartijen elkaar vinden voor álles wat ze nodig hebben. Download de praatplaat en vul aan!

lees meer
Tags: burger centraal,dienstverlening,digitalisering
Blog: Wat was ook alweer de bedoeling?

Waarom doen we als overheid wat we doen? Larissa Zegveld, algemeen directeur Wigo4it, pleit voor meer werken vanuit de bedoeling.

lees meer
Tags: burger ,burger centraal,digitaal ontmoetingsplein,digitalisering
Artikel: Op weg naar een digitaal ontmoetingsplein

‘De burger is er niet mee gediend als iedereen in zijn eigen koker blijft zitten’ staat boven aan een artikel in iBestuur. Voor het artikel zijn onder andere Larissa Zegveld (algemeen directeur Wigo4it) en Benne Holwerda (adjunct directeur Wigo4it) geïnterviewd.

lees meer