Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Introductie Roel Geers

Nuchter, beetje eigengereid en door de wol geverfd. Die eigenschappen kenmerken naar eigen zeggen het karakter van Roel Geers. Kwaliteiten die hij ook bij zijn nieuwe medewerkers tegenkomt. “Hardwerkende professionals met hart voor de zaak en die het graag goed willen doen.” Het maakt dat de nieuwe waarnemend directeur zich al helemaal thuis voelt bij Wigo4it.

Fris en energiek zit waarnemend directeur Geers aan tafel, klaar om zijn visie en ideeën neer te zetten zoals hij is: helder. “Ik wil bouwen aan de toekomst, Wigo4it verduurzamen. De komende jaren betekent dat keihard werken om onze dienstverlening aan de G4 te perfectioneren. Zodat zij ons nog meer zien als stevige partner en niet alleen als leverancier.” Maar Geers kijkt ook verder, naar de lange termijn. “Ik verwacht dat als ik klaar ben met mijn opdracht de basis van Wigo4it zo ver is dat we op middellange termijn meer gemeenten bij hun primaire proces in het sociaal domein kunnen ondersteunen. Die ambitie durf ik neer te zetten, daar ga ik voor.”

Schaap met de vijf poten

Wigo4it heeft met Geers een schaap met vijf poten binnengehaald: iemand die én thuis is in het sociale domein én kennis heeft van de uitvoering én de markt van binnen kent. Hij wordt door collega’s een pionier in de ICT-branche genoemd. Daar begon hij in 1970 zijn carrière als programmeur en groeide hij in een aantal jaar door naar senior informatiemanager. “Veel ervaring deed ik op als manager bij de gemeente Rotterdam en bij VGZ. Maar ook aan de leverancierskant leerde ik veel, zoals bij de beursgenoteerde softwareproducent Multihouse NV en het RDC.”

Focus op onderlinge samenwerking

De komende tijd zal de focus volgens Geers vooral moeten liggen op het verbeteren van de dienstverlening van Wigo4it. “Dat begint wat mij betreft bij een betere kennisoverdracht binnen de organisatie. Er is geen plek in Nederland waar per m2 meer kennis over IT en het sociale domein te vinden is dan hier. Om innovatief te blijven moeten we die kennis veel meer met elkaar delen. De G4 is gestart met het innovatieprogramma Professional Portal 2.0 en wij zijn de realisatie partner, allemaal om de onderlinge samenwerking stevig te professionaliseren.”

Techniek en zaken verbinden

Welke persoonlijke stempel gaat Geers op het bedrijf drukken? “Ik heb altijd de rol van verbinder gespeeld. Dat loopt als een rode draad door mijn carrière. Dus niet alleen aandacht voor de techniek, maar ook voor de business. En dat is nodig, zowel voor Wigo4it, als voor de G4.” Een bedrijf dat hij overigens al langer kende. “Bij de oprichting in 2008 viel Wigo4it mij al op. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het toen al een initiatief vond dat het verschil kon gaan maken in gemeentelijk Nederland. Een club ook waar ik graag mijn energie in zou willen steken. Fantastisch dat ik die kans nu krijg.” 

Succes boek je niet alleen

Ondanks zijn senioriteit, Geers zit al ruim 40 jaar in het vak, is de waarnemend directeur absoluut nog niet met zijn pensioen bezig. “Ik moet eerlijk gezegd nog niet aan stoppen denken. Als ik kijk naar Leonard Cohen, die met zijn 81 jaar nog steeds zijn ziel en zaligheid in een concert legt, dan raak ik geïnspireerd. De vastberadenheid waarmee hij zich in het leven vastbijt; dát wil ik ook. Bovendien weet Cohen als geen ander dat je als leider niets bent zonder je collega’s. Daarom zet hij tijdens iedere show zijn band in de schijnwerpers. Ik zie daar een duidelijke link met Wigo4it. Ik wil graag dat de medewerkers van Wigo4it de credits krijgen die ze verdienen. We hebben elkaar nodig om er een groot succes van te maken.”

 

 

terug naar overzicht