Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: Actueel

Hoe gaat Wigo4it om met datacenterbeheer

Datacenterbeheer

In de beginjaren van Wigo4it deden we ons datacenterbeheer zelf. In 2014 was het tijd voor een professionaliseringsslag. Sindsdien werken we samen met een professioneel datacenter. Lees er meer over in deze Referentiecase van Dataplace.

"Continu monitoren kost zoveel energie, ik ervaar nu veel meer rust."

Marten Groenewoud, Manager Operations bij Wigo4it

Na 6 jaar zelf het datacenterbeheer te hebben gedaan, was het voor Wigo4it tijd voor een professionaliseringsslag

Als overheidscoƶperatie had Wigo4it haar IT-infrastructuur, bij de start in 2007 ondergebracht in het datacenter van de gemeente Rotterdam voor de uitwijkapparatuur. Een plek die Wigo4it in 2014 ontgroeid was. En dus werd het tijd om de stap naar een professioneel datacenter te maken.

Wigo4it ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt applicaties voor de sociale diensten van de vier grote steden: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Zij gebruiken de applicaties onder andere voor het verstrekken van uitkeringen, voor re-integratie, bij de ondersteuning van jeugdzorg en AWBZ en voor schuldhulpverlening. Een kwetsbare groep in onze samenleving is afhankelijk van die uitkeringen en dus is het van groot belang dat de dienstverlening van Wigo4it en data van de G4 met de grootste zorg worden beheerd.

"De kwaliteit, geboden dienstverlening, sterke inrichting en, niet te vergeten, de betrokkenheid van de (voormalig) eigenaren hebben ons overtuigd."

Voor de hele casebeschrijving lees verder op de website van Dataplace

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: Actueel,Directie
Kom naar onze workshop tijdens congres Samen Organiseren van VNG/KING

Op 5 april verzorgen we een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Wil je meer weten over de praktijk van samen organiseren in de G4? Kom naar onze workshop van 12.30-13.20, locatie De Fabrique in Maarssen/Utrecht zaal Havenmeester.

 

lees meer
Tags: Actueel
Wigo4it ondersteunt Rotterdam bij papierloos werken

Sinds begin februari maakt de eerste afdeling gebruik van het Rotterdams Digitaal Dossier (RDD) met documenten uit Socrates, het systeem van Werk & Inkomen.

lees meer
Tags: Aanbesteding,Actueel,Ondertekening
Wigo4it schrijft Europese aanbesteding uit voor mantelovereenkomsten voor externe inhuur

De huidige raamovereenkomsten eindigen op 30 juni 2017. Daarom doet Wigo4it nu een openbare Europese aanbesteding. Wigo4it nodigt geĆÆnteresseerde leveranciers van harte uit om deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure.

 

lees meer