Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: coöperatie,ICT,larissa zegveld

Heldinnen vind je in de ICT!

larissa-zegveld

De ICT wereld is lange tijd gezien als een echte mannenwereld. Bij Wigo4it zien we dat anders. Een gemengde werkvloer, met mannen en vrouwen, zorgt voor productievere teams die meer plezier hebben in hun werk.

Vandaag, op internationale vrouwendag, staan we graag even stil bij de positie van vrouwen in ICT. Volgens ICT-carrière platform Honeypot wordt slechts 16% van het totale aantal ICT-banen in Nederland vervuld door een vrouw. Bij Wigo4it is het percentage vrouwen 21%. Daarnaast is een derde van ons management vrouw en hebben wij met Larissa Zegveld een vrouwelijke directeur aan het hoofd van onze coöperatie.

Girlsday 2019

Een belangrijk initiatief in Nederland om meer meisjes/vrouwen voor ICT te interesseren is de landelijke Girlsday, die dit jaar op 11 april plaatsvindt. De VHTO, het expertisebureau op het gebied van meisjes/vrouwen en bètawetenschap, techniek en ICT, organiseert deze dag al sinds 2010.

Geef vandaag ook aandacht aan de positie van vrouwen door gebruik van de hashtag #Heldinnen of #InternationaleVrouwenDag op sociale media. Of praat mee over de aankomende Girlsday via #Girlsday2019.

Als je interesse hebt in een functie bij Wigo4it, neem dan een kijkje op het vacatureoverzicht op onze website.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitalisering,gemeenten ,larissa zegveld,uitvoering en beleid
Blog: Hier kan het, hier gebeurt het. Maar laten we ook wat verder kijken

Larissa Zegveld, algemeen directeur Wigo4it, hoopt op verbinding van beleid en uitvoering bij de uitwerking van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie.

lees meer
Tags: digitaal ontmoetingsplein,larissa zegveld,samenwerking
Blog iBestuur: Het gevoel van Cheers

Laten we als overheden uit onze kokers komen en samen bouwen aan een digitaal ontmoetingsplein waar mensen graag komen en waar ze antwoord krijgen op hun vragen. Daarvoor pleit Larissa Zegveld, algemeen directeur Wigo4it, in haar nieuwe blog op iBestuur. Ze trekt daarbij een vergelijking met de tv-serie Cheers.

lees meer
Tags: gemeentelijke samenwerking,larissa zegveld,samen organiseren,samenwerking
Schuursponsje

Het is goed dat gemeenten meer willen samenwerken, schrijft Larissa Zegveld, algemeen directeur Wigo4it, in haar nieuwe blog op iBestuur. Hoe gaan gemeenten dit in de praktijk aanpakken? 

lees meer