Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: coöperatie,ICT,larissa zegveld

Heldinnen vind je in de ICT!

larissa-zegveld

De ICT wereld is lange tijd gezien als een echte mannenwereld. Bij Wigo4it zien we dat anders. Een gemengde werkvloer, met mannen en vrouwen, zorgt voor productievere teams die meer plezier hebben in hun werk.

Vandaag, op internationale vrouwendag, staan we graag even stil bij de positie van vrouwen in ICT. Volgens ICT-carrière platform Honeypot wordt slechts 16% van het totale aantal ICT-banen in Nederland vervuld door een vrouw. Bij Wigo4it is het percentage vrouwen 21%. Daarnaast is een derde van ons management vrouw en hebben wij met Larissa Zegveld een vrouwelijke directeur aan het hoofd van onze coöperatie.

Girlsday 2019

Een belangrijk initiatief in Nederland om meer meisjes/vrouwen voor ICT te interesseren is de landelijke Girlsday, die dit jaar op 11 april plaatsvindt. De VHTO, het expertisebureau op het gebied van meisjes/vrouwen en bètawetenschap, techniek en ICT, organiseert deze dag al sinds 2010.

Geef vandaag ook aandacht aan de positie van vrouwen door gebruik van de hashtag #Heldinnen of #InternationaleVrouwenDag op sociale media. Of praat mee over de aankomende Girlsday via #Girlsday2019.

Als je interesse hebt in een functie bij Wigo4it, neem dan een kijkje op het vacatureoverzicht op onze website.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: diversiteit,Girlsday,ICT
Hoe gemengder, hoe beter.

Als het gaat over inclusiviteit op de arbeidsmarkt kom je al snel uit bij de vraag waarom er toch zo weinig vrouwen werkzaam zijn in de ICT-sector.

lees meer
Tags: ICT,regelgeving,regelingen,wajong
Blog Is het de minister bekend…

Veel regelingen zijn niet goed op elkaar afgestemd, waardoor één persoon met meer dan twintig inkomensregelingen te maken kan krijgen.

lees meer
Tags: beheer,cloud,ICT
Beheer is nu echt 24/7 nodig

Dian, teammanager Technisch beheer bij Wigo4it, zorgt er met zijn team van systeembeheerders voor dat alles blijft draaien zoals het hoort. We vroegen hem naar zijn Wigo4it-verhaal.

lees meer