Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Wigo4it. Volg ons ook op Twitter.

Tags: Actueel,Brieven

Heldere en vriendelijke brieven

Sinds een paar maanden werken de G4 en Wigo4it samen aan heldere en vriendelijke brieven. Deze ondersteunen de klantbewustere manier van werken. In totaal worden er 1,37 miljoen brieven verbeterd.

In het zogenaamde brievenproject komt een vaste groep van vertegenwoordigers vanuit de G4 wekelijks samen in de zogenaamde ‘brieventeams’. De kern van wat de brieventeams doen is het vernieuwen van de brieven. Dit doen ze namens de G4 met mandaat, volgens G4 vastgelegde spelregels.

De brieventeams vormen de 'wasstraat' waar vernieuwde brieven van de band rollen. Inhoudelijk wordt het team, per specifiek onderwerp (bijvoorbeeld voor bijzondere bijstand), bijgestaan door deskundigen vanuit G4. Daarnaast wordt er een keer per maand een meeleessessie georganiseerd waarbij de brieven door een grotere groep medewerkers uit de G4 worden getoetst.

Projectleider Jacqueline van Havelmonde: “Die toets richting de brieventeams is van groot belang. Zijn we niets vergeten?” Tot slot komt er ongeveer één keer per kwartaal een vertegenwoordiging van klanten en hun vertegenwoordigers bijeen om een aantal brieven door te nemen. Hier komen inhoud, leesbaarheid en toon ter sprake en dit krijgt opvolging in de volgende sessies. Op dit moment zijn 18% van de verzonden G4 brieven met deze werkwijze vernieuwd.

Structureel beter

Naast de verbetering van alle brieven, werken de gemeentes ook aan een structurele manier van werken waarbij de brieven continue onder de aandacht blijven. De kans is groot dat een brieventeam ook voor de toekomst een methode blijft om op een snelle en gerichte manier de communicatie vanuit de gemeente helder en vriendelijk te houden. Wigo4it ondersteunt zoveel mogelijk bij de implementatie van deze nieuwe werkwijze, bijvoorbeeld met spelregels of een informatief filmpje over het gebruik van de nieuwe brieven.

Stap voor stap naar heldere en vriendelijke brieven!

 

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Wigo4it. Volg ons ook op Twitter.

Tags: Actueel
Hoe gaat Wigo4it om met datacenterbeheer

In de beginjaren van Wigo4it deden we ons datacenterbeheer zelf. In 2014 was het tijd voor een professionaliseringsslag. Sindsdien werken we samen met een professioneel datacenter. Lees er meer over in deze Referentiecase van Dataplace.

lees meer
Tags: Actueel,Coöperatie,Film
De praktijk van samen organiseren in de G4

Op 5 april verzorgden G4/Wigo4it een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Bekijk het filmpje over de workshop en kom meer te weten over hoe de G4 en Wigo4it samen organiseren in de praktijk.

lees meer
Tags: Actueel,Directie
Kom naar onze workshop tijdens congres Samen Organiseren van VNG/KING

Op 5 april verzorgen we een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Wil je meer weten over de praktijk van samen organiseren in de G4? Kom naar onze workshop van 12.30-13.20, locatie De Fabrique in Maarssen/Utrecht zaal Havenmeester.

 

lees meer