Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Girls in ICT day

Het is vandaag GIRLS in ICT Day! Op deze dag wordt de participatie van meisjes in bèta, techniek en ICT wereldwijd onder de aandacht gebracht. In Nederland is slechts 10% van het ICT-personeel vrouw, aldus het landelijke expertisebureau VHTO. Bij Wigo4it is 18% vrouw en daar zijn we dus trots op. Wat vinden de Wigo4it-Girls van werken in de ICT? Hieronder de reactie van Marlies, Angela en Muriël.

Marlies "Ik werk nu 20 jaar in de ICT en heb altijd met meer mannen dan vrouwen gewerkt. Ik vind dat leuk, maar merk wel dat je als vrouw soms op een ander manier naar bepaalde problemen kijkt. Een gezonde mix van mannen en vrouwen is wat mij betreft het beste.
Voor mij was het een logische keuze om de techniek in te gaan, ik ben altijd gek geweest op techniek en heb me er altijd voor geïnteresseerd. Ik haalde vroeger al mijn wekkerradio uit elkaar om erachter te komen hoe die werkt."

Angela (links op de foto rechts) "Ik heb gekozen voor ICT omdat ik management niet leuk vond, dit was mijn tweede keuze. Ik snap wel dat vrouwen niet voor ICT kiezen, je moet als vrouw toch concurreren met mannen en jezelf bewijzen. Daar moet je tegen kunnen. Bij de werkpleinen van de sociale dienst is het tegenovergestelde aan de hand, daar werken hoofdzakelijk vrouwen. Ik denk dat dat de reden is dat er bij Wigo4it meer vrouwen werken dat het gemiddelde want je werkt hier toch voor het sociale domein."

Muriël (foto links) "Wat ik leuk vind aan werken in de ICT is dat ik de hele dag mag puzzelen. Ik krijg als tester steeds een hoop gegevens te zien, die ik moet zien te ordenen en begrijpen wat er gebeurt. Dit is voor mij echt een kick, een chaotische situatie terugbrengen tot een overzichtelijke set bugs. Wat er leuk is aan werken bij dit bedrijf is dat het werk door de SCRUM-methodiek erg interactief is. Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen niet de IT in willen omdat ze graag met mensen werken. Door het intensieve contact in het team en met de klant is dat aspect voor mij ruimschoots aanwezig."

 

terug naar overzicht