Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: wetgeving,bergen,ibestuur,mountain,pps,proces,samenwerking,technologie

Een nieuw samenspel is nodig

man met helm steekt met een kleine glimlach zijn hoofd uit boven een stuk rots

De achtste editie van het iBestuur congres

staat op het punt van beginnen. ‘In the Dutch Mountains’ is het thema. Ik heb bergbeklimmen altijd een fascinerende sport gevonden. De bergen zijn een harde leermeester, maar ook een wijze. In de Franse Alpen ervaarde ik het belang van een goede samenwerking waarbij je elkaar kent en kunt vertrouwen. De inspanning om de top te bereiken bracht onze samenwerking naar nieuwe hoogten. Samenwerken is evenzo essentieel voor het realiseren van de iOverheid. Daarom vind ik het belangrijk dat wij elkaar op het iBestuur Congres ontmoeten en van dit platform gebruikmaken.

Een nieuw samenspel is nodig

om in te spelen op de continu innoverende wereld. Wat vandaag werkt, kan morgen achterhaald zijn. Om vernieuwend te zijn en oplossingen aan te laten sluiten op de leefwereld van mensen kunnen we niet zonder expertise vanuit de markt. Ik denk dat bij een nieuwe vorm van publiek-private samenwerking (PPS) de overheid kennis van processen en wetgeving inbrengt, terwijl leveranciers de technologische kennis inbrengen. Hiervoor is een nieuwe afsprakenset nodig, waar we bijvoorbeeld kijken naar eigendom van data. Echt samenwerken gaat ook verder dan praten op bestuursniveau. Het is mijn droom een bus/dev/ops team in PPSsamenstelling te zien. Dat kan een van de beklimmingen zijn die ons naar een nieuwe hoogte brengt.

Bergbeklimmers zeggen dat de weg

naar de top van de berg altijd langer is dan je denkt. Ook al wijst ons kompas in de goede richting, het is zaak dat we als overheid vaart maken met een dienstverlening die is afgestemd op de burger. De weg ernaartoe zal ons verrijken. Ik kijk ernaar uit om deze samen met u te bewandelen op het komende iBestuur Congres ‘In the Dutch Mountains.’

Larissa Zegveld, algemeen directeur Wigo4it

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in het iBestuur magazine.

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: digitalisering,innovatie,nlapp,samenwerking,statushouders
NL-app voor statushouders is teamprestatie

Begin dit jaar werd de NLapp voor asielzoekers en statushouders gelanceerd in Amsterdam. Benne Holwerda kijkt in een interview voor iBestuur terug op dit ontwikkelproces.

lees meer
Tags: ux-design,drempelvrij,edison,ibestuur,toegankelijkheid
Drempelvrij

Onze interface Edison heeft de hoofdprijs gewonnen. Sinds enkele maanden behoort het burgerportal tot een select gezelschap dat zich mag tooien met het waarmerk drempelvrij. We zijn er trots op.

lees meer
Tags: common ground,innovatie,samenwerking
Wigo4it op Common Ground fieldlab

Wigo4it deed mee aan fieldlab Common Ground en werkt zo mee aan de nieuwe zaakgericht werken API's. Vandaag demonstreren de teams hun voortgang tijdens het Congrestival van VNG Realisatie.

lees meer